ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk
Témy
inzercia

01.01.1970verzia pre tlač


Denné menu č.17

Raňajky

 

Nivová nátierka

Potrebujeme
3 vajcia na tvrdo, 50 g masla, 100 g Vivy, 1 polievková lyžica nakrájanej cibule, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu

Postup
Na drobno nakrájané vajíčka, nastrúhanú Nivu, maslo, jogurt.
Podávame na bielom pečive s pomarančovým džúsom.

 

Obed

 

Šošovicová polievka a kura na víne

Potrebujeme
Na polievku: 100 g šošovice (asi hodinu namočenej), 120 ml mlieka, 1 bobkový list, 1 malá cibuľa v celku, soľ, 2 polievkové lyžice masla, 2 polievkové lyžice hladkej múky
Na kura: 1500 g kurča, soľ, mleté čierne korenie, 150 g údenej slaniny, 200 g šampiňónov, 2 polievkové lyžice masla, 1 polievková lyžica hladkej múky, 2 cl rumu, 500 ml suchého červeného vína, 500 ml vody, 1 vetvička tymiánu, 1 bobkový list, 8 krajcov chleba

Postup
Polievka: Namočenú šošovicu zlejeme a zalejeme asi 1 litrom vody. Pridáme bobkový list, cibuľu a varíme asi 20 minút. Potom osolíme, prípadne môžeme pridať mleté čierne korenie. Na masle si z múky urobíme zápražku, ktorú zalejeme mliekom a za stáleho miešania vlejeme do šošovice. Povaríme ešte asi 10 minút.
Kura: Kura rozdelíme na osem častí, osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Prudko opečieme na panvici na masle z oboch strán. Vyberieme a do panvice nasypeme slaninku a naštvrtené šampiňóny, ktoré opečieme. Vrátime kura, pridáme bobkový list, tymián. Zalejeme vodou a dusíme asi hodinu pod pokrievkou. Potom odokryjeme a pridáme víno a koňak a varíme ešte asi pol hodinu už odokryté, aby sa odparila prebytočná tekutina. Potom kura vyberieme. Tekutinu rozmixujeme a zahustíme múkou. Necháme prevrieť asi 3 minúty.
Podávame s chlebom.

 

Večera

 

Kyslá kapusta

Potrebujeme
500 g kyslej kapusty, ocot, 1/2 kávovej lyžice horčice, trocha postrúhanej cibule, postrúhanú citrónovú kôru, 2 polievkové lyžice hrozienok, 2 jablká nakrájané na kocky

Postup
Kyslú kapustu podusíme do polomäkka. Pridáme trocha octu a ostatné prísady. Všetko spolu dodusíme.
Podávame s párkom alebo inou údeninou a tmavým chlebom.

 

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 5.0 z 5. Celkom 1 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Poslať odkaz priateľovi

inzercia