Ekologický koncept tašiek v dm.

ts 2

Takmer 55%-tná znížená spotreba veľkých igelitových tašiek a až
13-násobne zvýšený záujem o permanentné tašky – toto sú ukážky vynikajúcich výsledkov nového ekologického konceptu dm drogerie markt už za prvý štvrťrok od jeho zavedenia.

Na nový systém prešla dm v októbri minulého roku, pričom prvé tri mesiace ešte poskytovala veľké plastové tašky zdarma, avšak už intenzívne preorientovávala svojich zákazníkov na využívanie permanentných tašiek, ktoré šetria životné prostredie.

V ponuke nákupných tašiek nového konceptu nájdete iba tašky z recyklovateľných materiálov, biologicky odbúrateľné igelitové tašky a tašky na mnohonásobné použitie.

Štatistika:

Počet rozdaných igelitiek za 4Q 2010 – 1 323 500 ks

Počet rozdaných igelitiek za 4Q 2011 –    604 600 ks

t.j. takmer 55%-tná znížená spotreba igelitových tašiek!

 

Počet predaných permanetných tašiek za 4Q 2010 –   5 261 ks

Počet predaných permanetných tašiek za 4Q 2011 – 68 414 ks

t.j. viac ako 13-násobne väčší záujem o permanentné tašky!

 

 

Od 18. januára 2012 sa poskytovanie bezplatných veľkých plastových tašiek končí. Tieto tašky síce v ponuke ostávajú, avšak sú predávané za eko poplatok 10 eurocentov.

Eko poplatok bude použitý výhradne na zveľaďovanie portfólia permanentných tašiek. Malé plastové tašky na drobný nákup ostali aj naďalej pre zákazníkov zdarma. Cieľom tohto kroku je ešte väčšia miera ochrany životného prostredia, a teda motivácia zákazníkov na používanie permanentných, resp. bavlnených tašiek na mnohonásobné použitie. 

Starú tašku za novú zdarma

Od 1. októbra 2011 zaviedla dm aj unikátny systém zálohovania viacúčelových tašiek, t.j. permanentnej, bavlnenej a mini bavlnenej tašky. Tieto tašky, či už opotrebované alebo poškodené, je následne možné kedykoľvek vymeniť za nové, a to úplne zdarma. Ide o inovatívny systém, ktorý má nabádať zákazníkov na zmenu zaužívaného zmýšľania, ktoré spočíva vo využívaní plastových tašiek, ktoré často už po prvom použití končia v odpadkovom koši. 

Ekológia je dôležitá

Pre dm drogerie markt je ekologická ponuka tašiek nesmierne dôležitá, keďže chce neustále zvyšovať povedomie zákazníkov vo vzťahu k udržateľnému zaobchádzaniu s prírodnými zdrojmi a cennými materiálmi. Novým konceptom chce presvedčiť zákazníkov, aby pri svojich nákupoch uprednostňovali nákupné tašky, ktoré je možné použiť opakovane.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (12 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár