Denné menu č.102

0

Raňajky

 

Rýchly koláč

Potrebujeme
250g Hery, 2 lyžičky kakaa, 2 hrnčeky cukru, 1 hrnček vody, 4 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, vlašské orechy alebo kokos.

Postup
Heru roztopíme a zmiešame s kakaom, cukrom a vodou. Jeden hrnček zmesi si odložíme. Do zvyšnej zmesi vmiešame vajcia a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút. Ihneď po upečení na cesto rozotrieme zmes z hrnčeka  a posypeme strúhanými orechmi alebo kokosom.

 

Obed

 

Kurací vývar a pizza

Potrebujeme
Na polievku: 3 kuracie stehná, 4 mrkvy, 2 listy kelu, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 3 zrnká nového korenia, 2 čaj. lyžičky soli.
Na pizzu: 500 g hladkej múky, 400 ml vody, 20 g droždia, 2 lyžičky soli, kečup, 200 g strúhaného syra.

Postup
Polievka: Všetko zalejeme asi 4 litrami vody a necháme 1,5 hodiny variť. Potom zlejeme vývar. Polovicu vývaru si odložíme do mrazničky na inokedy. Druhú polovicu vývaru zlejeme do hrnca. Nakrájame do neho mrkvu, kelové listy, pooberané mäso a necháme prevariť. Môžeme podávať s uvarenou polievkovou cestovinou.
Pizza: Z kvásku, múky a soli urobíme husté cesto, ktoré necháme asi pol hodiny nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme, potrieme kečupom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút.

 

Večera

 

Listový šalát

Potrebujeme
Hrsť mladej žihľavy, hrsť mladých jarných púpavových lístkov, hrsť naklíčenej šošovice, zväzok čerstvej reďkovky. Na zálievku: 1 biely jogurt štipka morskej soli petržlenová vňať citrónová šťava

Postup
Žihľavu dobre premyjeme v studenej vode, aby nepŕhlila, pokrájame a zmiešame s nadrobno potrhanými alebo pokrájanými púpavovými lístkami, naklíčenou šošovicou a reďkovkou nakrájanou nadrobno. Zalejeme jogurtovou zálievkou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár