Raňajky
Brynzová nátierka
Potrebujeme
200 g bryndze, 2 pol. lyžice masla, 1 pol. lyžica bieleho jogurtu, 1 čaj. lyžička mletej červenej paprikyPostup
Všetko spolu vymiešame. Podávame na sendviči spolu so sladkokyslou uhorkou a čiernym čajom.
Obed
Polievka z cibule a kuracie medajlónky
Potrebujeme
Na polievku: 4 stredne veľké cibule, 1 liter vývaru (ak sa nenájde v mrazničke, použite bujón), 16 krajcov sendviča, 100 g nastrúhaného syra, olej, soľ, biele mleté korenie.
Na mäso: 800 g kuracích pŕs (rezne), 200 g mrkvy, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 3 pol. lyžice citronovej šťavy, 125 ml bieleho smotanového jogurtu, 2 pol. lyžice oleja, mletá červená paprika, soľ.Postup
Polievka: Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a opečieme na masle. Prilejeme vývar a necháme povarť asi 20 minút. Potom okoreníme a osolíme. Na tanier nakrájame kúsky sendviča, zalejeme ho polievkou a posypeme syrom.
Mäso: Mrkvu a kuracie prsia dáme do vody a uvaríme asi 10 minút. Potom mäso vyberieme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu, cesnak,citrónovu šťavu, jogurt, olej a 125 ml mrkvového vývaru vymixujeme do omáčky. Mäso osolíme a opaprikujeme a na tanieri polejeme omáčkou. Varenú mrkvu podávame ako prílohu spolu s varenou ryžou.
Večera
Šalát z cvikle
Potrebujeme
300 g cvikle, 70 g vlašských orechov, 30 g chrenu.Postup
Všetko zmixujeme. Podávame na tanieriku s vidličkou a celozrnným rožkom.