
Raňajky
Ananásový šalát
Potrebujeme
300 g ananásu, 200 g šunky, 100 g hlávkového šalátu, 150 ml bieleho jogurtu, biele a čierne mleté korenie, soľ.Postup
Ananás a šunku nakrájame na menšie kocky. Šalát na rezance. Zalejeme jogurtom zmiešaným s koreninami a soľou. Necháme asi 20 minút postáť a podávame s celozrnným chlebom.

Obed
Kelová polievka a hovädzie so zeleninou
Potrebujeme
Na polievku: 150 g kelu, 200 g zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, detská krupica, maslo
Na mäso: 600 g hovädzieho zadného, 3 paradajky, 2 cibule, 3 pol. lyžice hl. múky, 1 čaj. lyžička mletého čierneho korenia, 1 vetvička tymiánu, 1 hlavička cesnaku, petržlenova, zelerova vňať, 250 ml červeného vína, 200 ml oleja.Postup
Polievka: Na masle speníme popučený cesnak. Poprášime detskou krupicou, dobre premiešame a zalejeme vodou. Prisypeme zemiaky a nakrájané listy kelu. Osolíme a orascujeme. Necháme variť asi 15 minút.
Mäso: Mäso nakrájame na menšie kúsky. Premiešame s múkou a korením. Orestujeme na polovici oleja, zalejeme vínom a dusíme asi pol hodinu. Potom pridáme oststné surovin: paradajky rozpolené, cibuľu nakrájanú na kolieska, mrkvu nakrájanú na kolieska, celé strúčiky cesnaku, bylinky a dusíme zase asi pol hodinu. Potom osolíme a uvaríme do mäkka. Podávame s cestovinami alebo len rožkom.

Večera
Špagety s mrkvou
Potrebujeme
400 g špagiet, 1 kg mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, soľ.Postup
Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja. Potom ich scedíme a necháme v cedidle. Očistenú mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle a na troche oleja opražíme cca 10 min. Častejšie miešame. Mrkvu zmiešame so špagetami a nakoniec pridáme 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku. Jedlo je dobré aj bez pridania cesnaku.
