Denné menu č.112

0

Raňajky

 

Vianočka s banánovou nátierkou

Potrebujeme
4 banány, 1/2 dl medu, kôra z jedného pomaranča alebo citróna, 1 mokka kávová vyžička mletej škorice, 8 plátkov vianočky

Postup
Banány vymixujeme s medom, škoricou a kôrou. Ponatierame plátky vianočky. Podávame s pomarančovým džúsom.

 

Obed

 

Kôprová polievka a cestoviny s hlivou ustricovou

Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky zemiakov, 4 hrnčeky vody, soľ, 1 pol. lyžica nakrájaného kôpru, 1 pol lyžica hl. múky.
Na cestoviny: 500 g hlivy ustricovej, 1 väčšia cibuľa, 2 lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, 100 g syra eidam, 300 g cestovín, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, vegeta

Postup
Polievka: Zemiaky necháme variť asi 15 minút. Odoberieme do hrnčeka trocha vody, v ktorej rozmiešame múku. Za stáleho miešania vlejeme do zemiakov a necháme prevrieť asi 2 – 3 minúty. Odstavíme a hneď vmiešame kôpor.
Cestoviny: Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistenú, umytú a nakrájanú hlivu ustricovú a spolu dusíme, kým sa všetka tekutina neodparí. Potom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, vegetu a najemno postrúhaný syr. Všetko spolu zmiešame. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode, scedíme ich a zľahka zmiešame s hubami. Podávame ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou a syrom

 

Večera

 

Šalát zo špenátu

Potrebujeme
400 g špenátových listov, 200 g tvrdého nízkotučného syra podľa chuti, 4 tvrdé paradajky, 1 menší pór, 2-3 sladké papriky. Do dressingu potrebujete: 2 lyžice jablčného octu, 2 lyžice horčice, 1 lyžicu nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžicu medu, 4 lyžice oleja, soľ

Postup
Umyté a stopiek zbavené špenátové listy pomiešame s pokrájaným syrom, paradajkami, pórom a paprikou. Suroviny na prípravu dressingu zmiešame, zalejeme nimi šalát a necháme postáť v chladničke. Podávame so žemľou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár