Raňajky
Zelerovo mrkvová nátierka
Potrebujeme
120 g zeleru, 120 g mekvy, 120 g bieleho gogurtu, soľPostup
Mrkvu aj zeler nastrúvame na jemno a vymiešame s jogurtom a soľou. Podávame s bielym pečivom a ovocným čajom.
Obed
Fazuľová polievka a palacinky
Potrebujeme
Na polievku: 200 g panenky, 200 g zemiakov, 100 g bielej suchej fazule, soľ, mletá červená paprika.
Na palacinky: ½ litra mlieka, ½ minerálky, 2 vajíčka, 400 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, štipka soli.Postup
Polievka: Panenku nakrájame na malé kúsky a spolu s fazuľou necháme variť pod pokrievkou asi pol hodiny, pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky, osolíme a opaprikujeme. Povaríme asi 10 minút a podávame.
Palacinky: Zmiešame mlieko a minerálku. V zmesi vymiešame vajíčka a pridáme vanilkový cukor, soľ a múku. Všetko necháme asi hodinu odležať a potom opekáme na panvici palacinky z oboch strán. Podávame s lekvárom alebo ovocím.
Večera
Moja tortila
Potrebujeme
Zemiaky, cibuľa, olej, vajcia, vegeta, soľ, príp. pažítkaPostup
Na kocky nakrájané zemiaky dáme do panvice spolu s cibuľou a nechám pražiť dovtedy, kým sú zemiaky mäkké. Medzitým si v miske rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ a vegetu. Mäkké zemiaky vyberáme lyžicou a prídáme k vajíčkam. Masu v miske dôkladne premiešame, môžeme aj vymixovať a opäť vrátime do panvice kde vytvarujeme z masy hrubšiu placku, ktorú asi po 3 minútach pomocou plytkého taniera prevrátime. Podávame najlepšie s bielym pečivom nakrájané ako tortu.