
Raňajky
Banánové placky
Potrebujeme
1 banán, 1 vajíčko, 1 pol. lyžica polohrubej múky, 1 vanilkový cukor.Postup
Banán nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s ostatnými surovinami. Potom opekáme na troche oleja také malé placky z oboch strán. Podávame s mliekom.

Obed
Karfiolova polievka a bravčové na cibuli
Potrebujeme
Na polievku: 1 menší karfiol, 30 g masla, 40 g hl. múky, 2 dl mlieka, 9 dl vody, soľ, rasca, muškátový oriešok.
Na mäso: 500 g krátkeho kare, 2 veľké cibule, olej.Postup
Polievka: Z masla a múky urobíme zápražku. Zalejeme ju vodou. Vsypeme na menšie kúsky pokrájaný karfiol. Dobre premiešame a povaríme asi 10 minút. Posolíme, pridáme nastrúhaný oriešok. Dolejeme mlieko. Necháme asi 2 – 3 minúty prevrieť. Odstavíme. Vsypeme petržlenovu vňať. Prikryjeme a necháme prikryté do podávania.
Mäso: Na oleji opečieme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na plátky. Udusíme asi 40 minút. Podávavame s varenou ryžou.

Večera
Špenátový šalát
Potrebujeme
400 g špenátových listov, 200 g tvrdého syra, 2 pol. lyžice horčice, 2 pol. lyžice octu, 1 pol. lyžica nasekanej pažítky, 1 pol. lyžica medu, 4 pol. lyžice slnečnicového oleja.Postup
Umyté a stopiek zbavené špenátové listy pomiešame s pokrájaným syrom. Ostatné suroviny zmiešame, zalejeme nimi šalát a nechame postáť v chladničke. Podávame s chlebom.
