Raňajky
Nátierka z tuniaka
Potrebujeme
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 80 g masla, 1 sterilizovaná uhorka, 20 g cibule, soľ, mleté biele korenie, citrónova šťava.Postup
Tuniaka vyklopíme a necháme dobre odkvapkať. Potom ho popučíme vidličkou a primiešame ostatné suroviny. Podávame na celozrnnom chlebe s čiernym čajom.
Obed
Vývar s haluškami a mäso v mrkvovej omáčke
Potrebujeme
Na polievku: 600 g hovädzieho zadného, 3 veľké mrkvy, 1 cibuľa, 1 petržlén, 1 strúčik cesnaku, 1 zemiak, soľ, mletá červená paprika, 3 zrnká čierneho korenia, 1 bobkový list, 1 vajíčko, 7 čaj. lyžičiek detskej krupice.
Na mäso: mäso z polievky, 1 dl smotany na varenie, 1 čaj. lyžička majzeny, 1 dl vývaru z polievky, knedľa z obchodu.Postup
Polievka: Mäso zalejeme asi 4 litrami vody a prikryjeme. Varíme asi hodinu. Pridáme zeleninu, koreniny. Povaríme asi pol hodinu. Potom vývar zlejeme. 1,2 litra si dáme do hrnca a necháme zovrieť. Do neho nahádžeme malé halušky z cesta z vajíčka a detskej krupice. Zvyšok vývaru si odložíme do mrazničky na inokedy.
Mäso: Mäso z polievky nakrájame na plátky. Zeleninu z polievky, vývar, smotanu vymixujeme. Zahustíme majzenou a necháme prejsť varom. Podávame na tanieri mäso s knedlou poliate omáčkou.
Večera
Tortelíny
Potrebujeme
300 g tortelín plnených mäsom, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 300 g paradajok, oregáno, petržlénová vňaťPostup
Tortelíny uvaríme podľa návodu. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľku, cesnak, pridáme nakrájané paradajky osolíme a necháme dusiť asi 5 minút. Pridáme oregáno a petržlénovú vňať. Podusíme asi 5 minút. Podávame v hlbokom tanieri nasypané tortelíny, poliate omáčkou.