Raňajky
Jahodové mlieko a rožky s maslom
Potrebujeme
6 dl prevareného, vychladnutého mlieka, 1 pol. lyžica práškového cukru, 3 pol. lyžice jahodového džemu, rožky a masloPostup
Mlieko, cukor a džem vymixujeme. Podávame ho v sklenených pohároch so slamkou spolu s rozpolenými rožkami natretými maslom.
Obed
Kôprová polievka a pečené kura
Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 1 pol. lyžica oleja, 1 pol. lyžica hl. múky, 4 hrnčeky vody, 2 pol. lyžice nakrájaného kôpru
Na mäso: 8 kúskov horných kuracích stehien, soľ, olej, mletá červená paprikaPostup
Polievka: Bielu zápražku zalejem vodou. Prisypeme do nej zemiaky, osolíme a varíme asi 15 minút. Prisypeme kôpor a povaríme najviac 2 minúty.
Mäso: na olejom vytretý pekáč položíme kuracie stehná. Posolíme ich, opaprikujem. Pri 180°C pečieme asi 40 minút. Občas podlejeme vodou. Podávame s ryžou.
Večera
Rybí šalát
Potrebujeme
8 ks rybích prstov , 1 ľadový šalát, 1 až 2 staršie rožky, 100 g strúhaného syra (najlepšie parmezánu) , 1 téglik kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1pol. lyžica olivového oleja, 2 strúčiky cesnakuPostup
Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na troche olivového oleja, pridáme k nim aj nadrobno pokrájaný cesnak. Rybie prsty upečieme alebo vypražíme. Do misy vložíme natrhaný šalát, pridáme opečené kocky z rožkov aj na kocky nakrájané rybie prsty. Posypeme strúhaným syrom a veľmi jemne premiešame. Kyslú smotanu osolíme, okoreníme podľa chuti a podávame zvlášť.