Raňajky
Medové maslo
Potrebujeme
120 g masla, 1 pol. lyžica tekutého meduPostup
Všetko vymiešame a natierame na sendvič. Podávame s kakaom.
Obed
Fazuľová polievka a syr v paradajkovom cestíčku
Potrebujeme
Na polievku: 250 g bielej fazule, 250 ml kyslej smotany, 1 pol. lyžica hl. múky, 100 g prerastenej slaniny, soľ, bobkový list, mleté čierne korenie.
Na syr: 500g tvrdého syra, 120g tuku na vyprážanie, 2 vajcia, 80g hl.múky, 40g kečupu alebo pretlaku, soľ, korenie, 80g strúhanky.Postup
Polievka: Prebranú a umytú, vopred namočenú fazuľu uvaríme spolu s bobkovým listom domäkka. Smotanu rozmiešame s hladkou múkou a cez sito vlejeme do vývaru s fazuľou. Dobre premiešame, dochutíme a mierne povaríme. Do hotovej polievky pridáme najemno nakrájanú opraženú slaninu.
Syr: Do misky vyklepneme vajcia, pridáme kečup, našľaháme a s múkou premiešame na husté cestíčko. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Plátky syra asi 5 mm hrubé potrieme po oboch stranách cestíčkom, obalíme v strúhanke a z oboch strán vyprážame do červena. Podávame so zemiakovou kašou.
Večera
Americké vajcia
Potrebujeme
4 vajcia, soľ, 4 pol. lyžice kečupu, 4 plátky slaniny, chliebPostup
Vajce rozklepneme na panvicu, posolíme. Chvíľu opečieme, obrátine a opečieme aj z druhej strany. Vyberieme na tanier a opečieme slaninu. Slaninu položíme ku vajíčku. Polejeme kečupom. Podávame s mliekom.