Raňajky
Syrové rožky
Potrebujeme
4 rožky, 150 g Eidamu, 2 pol. lyžice bieleho jogurtu, soľ, mletá červená paprika.Postup
Eidam nastrúhame na jemno a premiešame s jogurtom. Dochutíme. Natrieme na priečne prerezané rožky.
Obed
Paradajková polievka a ražniči
Potrebujeme
Na polievku: 200 g pretlaku, 2 pol. lyžice oleja, 1 pol. detskej krupice, soľ, cukor, 200 g nastrúhaného údeného syra
Na ražniči: 400 g vykosteného krátkeho karé, 6 menších cibúľ, 200 g prerastenej slaniny, soľPostup
Polievka: Na oleji urobíme z krupice svetlú zápražku a zalejeme ju vodou. Vmiešame pretlak. Ochutíme soľou a cukrom. Podávame v tanieti posypané syrom.
Ražniči: Mäso a slaninu nakrájame na štvorčeky hrubé asi 1 cm. Cibuľu nakrájame ne kolieska. Na špajlu napichujeme striedavo mäso, slaninu, mäso, cibuľu, mäso,… Ukončíme mäsom. Ponapichované špízi posolíme. Opekáme na olejizo všetkých strán 3 – 5 minút. Posávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Večera
Fazuľový šalát
Potrebujeme
250 g čiernej fazule, 250 g ryže, soľ, mleté čierne korenie, 300 g paradajkového pretlaku, rasca, 2 strúčiky cesnaku.Postup
Fazuľu uvaríme vo vode. Necháme scediť. Podobne ryžu. Premiešame ich spolu. Pridáme pretlak, soľ, korenie, rascu a popučený cesnak. Necháme asi pol hodiny odpočívať. Potom pridáme asi 1 dl vody. Dáme do zapekacej misy a zapečieme si 15 minút pri 180°C. Potom podávame s rožkom.