Denné menu č.153

0

Raňajky

 

Jahodová nátierka

Potrebujeme
400 g jahôd, 250 g syr s bielou plesňou, balsamikový ocot, jablkový ocot, šťava z polovice pomaranča, soľ, mleté biele korenie.

Postup
Syr pokrájame na malé trojuholníčky, jahody pokrájame na štvrtiny. Jahody a syr pokvapkáme (niekoľkými kvapkami) balsamikového octu, pokvapkáme pomarančovou šťavou, zľahka osolíme, okoreníme a premiešame.

 

Obed

 

Krémová zemiakova polievka a rybie fašírky

Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 4 hrnčeky vody, 1 hrnček kyslej smotany, soľ, bobkový list, mleté biele korenie.
Na fašírky: 400 g rybieho file, 10 mladých strukov fazuliek, 1 vajíčko, 1 cibuľa, soľ, mleté biele korenie, 4 lístky šalvie, 1 čaj. lyžička citronovej kôry, potržlenova vňať.

Postup
Polievka: Zemiaky vo vode spolu s bobkovým listom uvaríme asi 20 minút. Potom ich rozmixujeme (bez bobkového listu) a zmiešame so smotanou. Necháme prejsť varom a osolíme a okoreníme.
Fašírky: Všetko vymixujeme a vytvarujeme guličiy, ktoré opekáme na oleji z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Večera

 

Špenátový šalát

Potrebujeme
400 g špenátových listov, 200 g tvrdého syra, 1 menší pór, 4 malé tvrdé paradajky, 2 pol. lyžice, horčice, 2 pol. Lyžice jablčného octu (môžete použiť aj obyč, ale tento je lepší), 1 pol. lyžica medu, 4 pol. lyžice slnečnicového oleja, 2 pol. lyžice petržlénovej vňate.

Postup
Špenátové listy zbavíme stoniek a prrežeme pozdĺžne na polovicu. Premiešame ich s nahrubo nastrúhaným syrom. Pridáme na osminky nakrájané paradajky. Zalejeme zálievkou, ktorú sme dostali zmiešaním ostatných surovín. Necháme postáť asi 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo bielym pečivom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár