Raňajky
Sendvič s nivou
Potrebujeme
1 sendvič, 200 g nivy, kečup, petržlénová vňaťPostup
Sendvič nakrájame na krajce o hrúbke asi 1 cm. Potrieme ich zľahka kečupom. Kečup potom posypeme nadrobenou Nivou a nakrájanou petržlénovou vňaťou. Položíme na pekáč a necháme zapiecť asi 3 minúty pri 180°C. Podávame s ovocným čajom alebo džúsom.
Obed
Červená fazuľová polievka a ľahké rizoto
Potrebujeme
Na polievku: 250 g bielej fazule, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 4 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, cukor.
Na kura: 4 kuracie prsia, 4 väčšie zemiaky, 2 paradajky, soľ, majoránka, 4 čaj. lyžičky
Rizoto: hrnček ryže, hrnček hrachu, hrnček nakrájaného bravčového mäsa, soľ, mletá červená paprika.Postup
Polievka: Asi tri hodiny namočenú fazuľu zlejeme. Vložíme ju do čistoj vody s bobkovým listom a necháme pol hodiny variť. Na panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľku s paprikou nakrájanou na tenké rezance. Vlejeme do vriacej fazule za stáleho miešania. Pridáme pretlak. Dochutíme soľou a cukrom, prípadne mletým čiernym korením. Za občasného premiešania, necháme ešte asi pol hodiny variť. Rizoto: Vo väčšom množstve vody uvaríme asi trištvrte hodiny nakrájané mäso na drobno, potom pridáme soľ, papriku, ryžu a hrach. Povaríme na miernom ohni za občasného premiešania asi 15 minút. Dobre scedíme a podávame.
Večera
Mrkva v bylinkovej omáčke
Potrebujeme
2 cibule, 2 pol. lyžice masla, 750 g mrkvy, 1/2 čaj. lyžičky soli, 400 ml smotany na varenie, 2 pol. lyžice nasekaného kôpru, 1 pol. lyžica petržlenovej vňate.Postup
Na masle orestujeme cibuľu a pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska. Prikryjeme, osolíme a udusíme do mäkka. Smotanu si vedľa necháme prevrieť a vsypeme kôpor a petržlenovu vňať. Odstavíme a vlejeme do udusenej mrkvy. Podávame čiernym chlebom.