Denné menu č.158

0

Raňajky

 

Žeruchová nátierka

Potrebujeme
100 g tvarohu, 1 pol. lyžica bieleho jogurtu, 2 pol. lyžice žeruchy, soľ, mleté biele korenie.

Postup
Všetko premiešame a necháme chvíľu postáť. Potierame na tmavý chlieb. Podávame s čiernym čajom.

 

Obed

 

Cesnačka so zemiakmi a bravčové v alobale

Potrebujeme
Na polievku: 1,5 litra vývaru, 600 g zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie, petržlénová vňať.
Na mäso: 4 rezne bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, 1 paprika, 150 g prerastenej slaniny, 1 paradajka.

Postup
Polievka: Zemiaky nakrájame na menšie kúsky a zalejeme vývyrom. Povaríme 10 minút. Pridáme popučený cesnak, osolíme a okoreníme. Necháme prejsť varom. Pridáme petržlenovu vňať a odstavíme. Necháme prikryté až do podávania.
Mäso: Odrežeme si 4 štvorce alobalu. Vytrieme ich trochou masla. na každý položíme vedľa seba dva tenké kúsky slaniny. Na ne položíme naklepané, osolené a okorenené rezne, krúžok pradajky a kúsok papriky. Alobal uzavrieme a položíme na pekáč. Pečieme pri 180°C asi 40 minút. Podávame s dusenou ryžou.

 

Večera

 

Makové kolieska

Potrebujeme
2 hrnčeky polohrubej múky, 250 g margarínu, 1 hrnšek šlahačky, 1/2 hrnčeka strúhaného údeného syra, 1 žĺtok na potretie a namletý mak na posypanie

Postup
Múku zmiešame so zmäknutým margarínom. Pridáme smotanu, syr. Vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do igelitu a necháme asi 2 hodiny v chlade. Potom vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom. Potrieme ich vyšľahaným žĺtkom a posypeme makom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C. Podávame s mliekom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár