Denné menu č.163

0

Raňajky

 

Párky s horčicou a chlebom

Potrebujeme
8 párov párkov, 4 krajce chleba, 4 čaj. lyžičky horčice

Postup
Párky vhodíme do vriacej vody a povaríme asi 5 minút. Položíme na tanier, pridáme horčicu a chlieb. Podávame s ovocným čajom.

 

Obed

 

Hrášková polievka a hydinový špíz

Potrebujeme
Na polievku: 300 g mrazeného hrachu, 1 vajíčko, 7 pol. lyžíc detskej krupice, 1 liter vývaru, mletá červená paprika, soľ.
Na špízy: 400 g kuracích pŕs, 250 g prerastenej slaniny, 1 čaj. lyžička soli, 1/2 lyžičky zázvoru, 3 pol. lyžice sójovej omáčky, 1 dl bieleho sladkého vína, 2 strúčiky cesnaku.

Postup
Polievka: Hrach zalejeme vývarom, keď začne vrieť nahádžeme drobné halušky, na ktoré sme si pripravili cesto z vajíčka a detskej krupice. Halušky necháme prevrieť asi 3 minúty. Dochutíme mletou červenou paprikou a soľou. Odstavené prikryjeme.
Špízy: Vymiešame si v miske sójovú omáčku s vínom, popučeným cesnakom, soľou a zázvorom. Na špajlu si striedavo ponapichujeme kúsky mäsa a slaniny (mäso aj slanina boli nakrájané na kocky). Špízy potrieme marinádou a necháme postáť asi pol hodinu. Potom na oleji opekáme zo všetkých strán. Podávame s dusenou ryžou.

 

Večera

 

Bryndzové vankúšiky

Potrebujeme
vajce, 500 g hrubej múky, voda, soľ. Plnka: 80 g údenej slaniny, 300 g bryndze, 4 uvarené zemiaky, pažítka, soľ.

Postup
Z múky, vajca, soli a vody zamiesime tuhé rezancové cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme, na polovicu cesta pokladieme malé kôpky bryndze a druhou polovicou ich prikryjeme. Cesto okolo plnky stlačíme, nakrájame a uvaríme vo vriacej vode. Uvarené polejeme rozškvarenou slaninou a posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou.
Plnka: Uvarené zemiaky pretlačíme, zmiešame s bryndzou, osolíme a posypeme nakrájanou pažítkou alebo nasekaným kôprom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár