Raňajky
Bambínová nátierka
Potrebujeme
100 g Bambína, 50 g masla, 1/2 dl šlahačkovej smotany, soľPostup
Všetko vymiešame. Podávame na celozrnnom pečive s paprikou a čiernym čajim.
Obed
Špenátová polievka a kapor na pive
Potrebujeme
Na polievku: 20 lístkov špenátu, 1 hrnček nakrájaného hovädzieho predného, 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, soľ, 2 zrnká čierneho korenia.
Na kapra: 6 podkov (800 g), soľ, rasca, hl. múka, 400 g mladých cibuliek, 1 citrón, 3 dl svetlého piva.Postup
Polievka: Mäso s korením zalejem asi 2 litrami vody a necháme pod pokrievkou variť približne hodinu, potom prisypeme zemiaky, dosolíme a varíme ešte štvrťhodiny. Medzitým lístky špenátu prelejeme 1 dl vriacej vody a premiešame. Špenát rozmixujeme a za stáleho miešania vlejeme so mäsa so zemiakmi. Povarím asi minútu.
Kapor: Podkovy osolíme a pokvapkáme pivom, orascujeme, obalíme v múke. Necháme ho asi 15 minút odležať. Potom ho prudko opečieme z oboch strán. Prysypeme na kolieska nakrájané cibuľky, podlejeme trochou horúcej vody a podusíme asi pol hodinu. Podávame so zemiakovou kašou.
Večera
Liaty perník
Potrebujeme
1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 pol. lyžica kakaa, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček hladkej múky, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kr. cukru, 1 balíček kypr. prášku do perníka, 1/2 henčeka nasekaných orechovPostup
Všetko vymiešame. Vylejeme na vymastený a hr. Múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 20-25 minút. Nakrájame na kocky a podávame s mliekom.