Raňajky
Tvarohová nátierka
Potrebujeme
200 g tvarohu, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 120 g paradajokPostup
Tvaroh, soľ, rascu a maslo vymiešame a pridáme na drobno nakrájané paradajky. Podávame s tmavým pečivom.
Obed
Pórová polievka a morčacie s ryžou
Potrebujeme
Na polievku: 3 kusy póru, 1 kg zemiakov, maslo, bujón (alebo vývar), trojuholníkový syr, suchý na kocky opražený chlieb.
Na mäso: 600 g morčacích pŕs, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 200 g hlivy, soľ, mleté biele korenie.Postup
Polievka: Pokrajame pór,podusíme na masle a pridáme zemiaky. Zalejeme vodou asi tak 1 liter a pridame bujon 2-3 kocky alebo vegetu, alebo zalejeme vývarom. Uvaríme do mäkka a potom rozmixujeme. Ručne vmiešame syr (pokrájaný na menšie časti)a prisypeme opražený chlieb.
Mäso: Mäso nakrájame na rezance. Premiešame ho so soľou a korením. Orestujeme na panvici spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou. Pridáme nakrájanú hlivu. Podlejeme asi 1 dl vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi pol hodiny. Podávame s ryžou.
Večera
Čerešňový koláč
Potrebujeme
250 g hl. múky T650, 1 vajíčko, 150 g práškového cukru, 125 g masla, 500 g čerešní.Postup
Z múky, vajíčka, masla a cukru urobíme cesto. Zabalíme do igelitového vrecka a necháme postáť asi pol hodiny v chladničke. Tortovú formu vymastíme a vyložíme ju cestom na dne aj po obvode. Bielky vyšľaláme do tuhého snehu. Pridáme asi 3 pol. lyžice práškového cukru a premiešame s vykôstkovanými čerešňami. Vlejeme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 45 minút.