Raňajky
Tvarohová nátierka
Potrebujeme
200 g tvarohu, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 120 g paradajokPostup
Tvaroh, soľ, rascu a maslo vymiešame a pridáme na drobno nakrájané paradajky. Podávame s tmavým pečivom.
Obed
Karfiolova polievka a kura
Potrebujeme
Na polievku: 1 väčší karfiól, 3dl mlieka, 2 dl vody, 150 g smotanového jogurtu, 1 väčší zemiak, soľ, muškátový oriešok, 1 pol. lyžica detskej krupice.
Na kura: 4 kuracie prsia, 4 väčšie zemiaky, 2 paradajky, soľ, majoránka, 4 čaj. lyžičky maslaPostup
Polievka: Karfiol nakrájame na ružičky a necháme v mlieku a vode variť s celým zemiakom asi 15-20 minút pod pokrievkou. Potom vyberieme zemiak a pár ružičiek karfiolu. Zvyšok rozmixujeme a necháme znova zovrieť, zahustíme jogurtom, v ktorom sme vymiešali 1 pol. lyžicu detskej krupice. Potom do polievky vložíme nakrájaný zemiak a zvyšné ružičky karfiolu. Osolíme a nastrúhame trochu muškátového oriešku.
Kura: Z alobalu si vystrihneme väčšie štvorce. Do stredu alobalu položíme čajovú lyžičku masla, jeden na koliečka nakrájaný zemiak, posolíme, položíme 1 kúsok kuracieho mäsa, posolíme a orascujeme a ešte na vrch položíme krúžok paradajky. Alobal uzavrieme a položíme na pekáč. Pečieme pri 180°C asi 40 minút.
Večera
Vanilkový krém
Potrebujeme
0,5 l mlieka, 1 vajce, 2 pol. lyžice pr. cukru, 2 pol. lyžice hl. múky, 1 pol. lyžica šľahačky, 1 pol. lyžica hrozienok, 1 vanilkový cukor, 2 cm vanilky, 1 čaj. lyžička citrónovej kôryPostup
Mlieko necháme variť nad parou. Rozkrojíme vanilku a vhodíme ju do mlieka (teplého). V miske si vyšľaháme vajíčko s cukrom, do ktorého primiešame múku, citr. Kôru a šľahačku. Zmes opatrne za stáleho miešania vlejeme do mlieka a prisypeme aj hrozienka. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty. Podávame teplé.