Denné menu č.188

0

Raňajky

 

Tvarohová nátierka

Potrebujeme
200 g tvarohu, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 120 g paradajok

Postup
Tvaroh, soľ, rascu a maslo vymiešame a pridáme na drobno nakrájané paradajky. Podávame s tmavým pečivom.

 

Obed

 

Karfiolova polievka a kura

Potrebujeme
Na polievku: 1 väčší karfiól, 3dl mlieka, 2 dl vody, 150 g smotanového jogurtu, 1 väčší zemiak, soľ, muškátový oriešok, 1 pol. lyžica detskej krupice.
Na kura: 4 kuracie prsia, 4 väčšie zemiaky, 2 paradajky, soľ, majoránka, 4 čaj. lyžičky masla

Postup
Polievka: Karfiol nakrájame na ružičky a necháme v mlieku a vode variť s celým zemiakom asi 15-20 minút pod pokrievkou. Potom vyberieme zemiak a pár ružičiek karfiolu. Zvyšok rozmixujeme a necháme znova zovrieť, zahustíme jogurtom, v ktorom sme vymiešali 1 pol. lyžicu detskej krupice. Potom do polievky vložíme nakrájaný zemiak a zvyšné ružičky karfiolu. Osolíme a nastrúhame trochu muškátového oriešku.
Kura: Z alobalu si vystrihneme väčšie štvorce. Do stredu alobalu položíme čajovú lyžičku masla, jeden na koliečka nakrájaný zemiak, posolíme, položíme 1 kúsok kuracieho mäsa, posolíme a orascujeme a ešte na vrch položíme krúžok paradajky. Alobal uzavrieme a položíme na pekáč. Pečieme pri 180°C asi 40 minút.

 

Večera

 

Vanilkový krém

Potrebujeme
0,5 l mlieka, 1 vajce, 2 pol. lyžice pr. cukru, 2 pol. lyžice hl. múky, 1 pol. lyžica šľahačky, 1 pol. lyžica hrozienok, 1 vanilkový cukor, 2 cm vanilky, 1 čaj. lyžička citrónovej kôry

Postup
Mlieko necháme variť nad parou. Rozkrojíme vanilku a vhodíme ju do mlieka (teplého). V miske si vyšľaháme vajíčko s cukrom, do ktorého primiešame múku, citr. Kôru a šľahačku. Zmes opatrne za stáleho miešania vlejeme do mlieka a prisypeme aj hrozienka. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty. Podávame teplé.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár