Raňajky
Syrové guľky
Potrebujeme
150 g syru Niva, 50 g nastrúhaného Eidamu, 100 g tvarohu, 1 bieleho jogurtu, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ.Postup
Nivu nastrúhame a spolu s tvarohom pretrieme, jogurtom, soľou a vňaťou vymiešame. Tvarujeme guľky, ktoré obalíme v nastrúhanom Eidame. Podávame s rožkom.
Obed
Struková polievka a bravčové na zelenine
Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky nakrájaných strukov, 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov na drobno, 1 žĺtok uvarený na tvrdo, soľ.
Na bravčové: 4 plátky bravčového karé, 2 hrnčeky nakrájanej čerstvej zeleniny (mrkva, brokolica), soľPostup
Polievka: Struky so zemiakmi necháme variť asi 15 minút. Prisolíme. Potom vmiešame do polievky nakrájaný žĺtok a necháme prevrieť asi 2 minúty.
Mäso: Mäso nakrájame na rezance a prudko opečieme na masle. Vlejeme ich aj s výpekom do ohňovzdornej mysy, zasypeme zeleninou a osolíme. Zakryjeme a pri 180°C udusíme (prikryjeme alobalom) v rúre asi trištvrte hodiny. Podávame s varenou ryžou alebo len s tmavým chlebom.
Večera
Jablkové lievance
Potrebujeme
500 g nastrúhaných jabĺk na hrubšom strúhadle, 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 80 g kr. cukru, 250 ml mlieka, ½ prášku do pečivaPostup
Vyšľaháme žĺtky s cukrom a mliekom. Primiešame zľahka sneh a jablká. Opekáme na panvici z oboch strán. Podávame posypané škoricovým cukrom alebo vanilkovým.