Raňajky
Keksy
Potrebujeme
1 rozšľahané vajce, 100 g zmäknutého masla (používam Palmel-u), 150 g hladkej múky (nie špeciál 00), 100 g kryštálového cukru, ½ lyžičky soli, ½ lyžičky sódy bikarbónyPostup
Múku premiešame s cukrom, sódou bikarbónou a soľou. Primiešame maslo a vajce. Hmotu necháme asi 30 minút odpočinúť. Na plech si položíme mastný papier. Polievkovou lyžicou potom naložíme na papier kôpky, ktoré utľapkáme lyžicou na kolieska. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Ešte teplé zložíme z plechu a necháme vychladnúť na drôtenej mriežke.
Obed
Zemiaková polievka a zapečené morčacie prsia
Potrebujeme
Na polievku: 2 strúčiky cesnaku, polievková lyžica oleja, 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, soľ, rasca, 1 polievková lyžica hladkej múky. Na mäso: 6 kúskov morčacích pŕs, olej, bazalka, petržlénová vňať, soľPostup
Polievka: Rozpučený cesnak opečieme na oleji, poprášime múkou a zalejeme vodou. Dobre premiešame a vsypeme zemiaky, osolíme a orascujeme. Povaríme najviac 20 minút.
Mäso: Jensku misu vytrieme olejom. Poukladáme do nej mierne naklepané morčacie prsia. Osolíme ich a posypeme bylinkami. Misu prikryjeme a necháme pri 180°C piecť asi 40 minút. Podávame s ryžou.
Večera
Kalerábová nátierka
Potrebujeme
2 mladé malé kaleráby, 2 vajcia na tvrdo, 100 g taveného natieracieho syra, soľ, pažítka.Postup
Kaleráby nastrúhame na tenkom strúhadle, vajcia na drobno pokrájame a zmiešame so syrom, soľou a pažítkou. Výborná je táto nátierka s tmavým chlebom.