Raňajky
Ochutené maslo
Potrebujeme
100 g masla, čajový lyžička citrónovej šťavy, soľ medzi prsty, cukor medzi prsty, čajová lyžička pnasekanej petržlénovej vňatePostup
Všetko elektrickým šľahačom vymiešame a natrieme na rožky.
Obed
Polievka z bielej fazule a pečená krkovička
Potrebujeme
Na polievku: 1 hrnček bielej fazule, 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 1 bobkový list, 150 g bieleho jogurtu, 2 pol. lyžice hladkej múy, soľ.
Na mäso: 6 hrubších plátkov krkovičky, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička bazalky, 5 lyžíc paradajkového pretlaku, 2 lyžice vody, 1 lyžica oleja, soľPostup
Polievka: Asi dve hodiny napučanú fazuľu zlejem z vody a zalejem 5 hrnčekami vody. Necháme variť pol hodinu spolu s bobkovým listom. Potom pridáme zemiaky a varíme ešte 15 minút. Jemne vmiešame jogurt vymiešaný s hladkou múkou a necháme za stáleho miešania prevrieť asi dve minúty. Pred odstavením dosolíme.
Mäso: Plátky krkovičky položíme na jemno naolejovaný pekáč a potrieme omáčkou, ktorú sme dostali zmiešaním ostatných surovín. Necháme asi hodinu postáť prikryté alobalom a potom pečieme pri 180°C asi 45 – 50 minút. Podávame s varenými zemiakmi.
Večera
Mrkvovo jablková kaša
Potrebujeme
500 g nastrúhanej mrkvy na jemno strúhadle, 500 g jabĺ nastrúhaných na hrubom strúhadle, 1 pol. lyžica citrónovej šťavy, indián keksyPostup
Jablká, mrkvu a citrónovú šťavu zmiešame a necháme chvíľu postáť. Na dno misiek nalámeme keksy, ktoré zakryjeme kašou.