Raňajky
Nátierka zo syra
Potrebujeme
100 g masla, 100 g mäkkého tvarohu, 200 g nivy, čajová lyžička nasekanej petržlénovej vňatePostup
Maslo s tvarohom vymiešame do hladka, pridáme nastrúhaný syr, soľ a petržlénovú vňať. Nátierka je vhodná na hrianky.
Obed
Šalátová polievka a pečené kuracie stehná
Potrebujeme
Na polievku: 1 tvrdý šalát, 20 g oleja, 20 g hladkej múky, 1 liter vody, soľ, muškátový oriešok, 2 dl sladkej smotany, 3 zemiaky.
Na mäso: 4 kuracie stehná, soľ, veľká cibuľa, 4 pol. lyžice malsaPostup
Polievka: Z oleja a múky spravíme svetlú zápražku. Zalejem vodou a pridáme na drobno nakrájané zemiaky. Povaríme asi 10 minút, osolíme a okoreníme. Potom pridáme nakrájaný šalát a vmiešame smotanu. Povaríme 2 – 3 minúty.
Mäso: kuracie stehná položíme na pekáč, posolíme položíme nane cibuľu nakrájanú na kolieska a rozobranú na kolieska. Na vrch položíme maslo. Pečieme pri 180°C asi 40 minút. Podávame s varenou ryžou premiešanou s petržlénovou vňaťou.
Večera
Jogurt s jahodami
Potrebujeme
200 g jahôd, 1 pol. lyžica medu, 200 ml jogurtu, 100 ml mlieka (prevareného a vychladnutého), keksyPostup
Jahody s mliekom, medom a jogurtom rozmixujeme. Zmesou zalejeme v miskách nalámané keksy.