
Raňajky
Syrová nátierka
Potrebujeme
200 g syru Lučina-rozotierateľného, 1 lyžička pažítky, 1 vajíčko na tvrdoPostup
Syr, vymiešame s najemno nakrájaným vajíčkom a pažítkou. Podávame na hrianke s čiernym čajom.

Obed
Tekvicová omáčka s mäsom
Potrebujeme
500 g tekvice bez jadierok, 150 g bieleho jogurtu, soľ, 1 cibuľa, hovädzie stehno (to, čo sme uložili do mrazničky pred štyrmi dňami), olej, 250 g zemiakovPostup
Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle, zalejeme vodou, pridáme nakrájané zemiaky a necháme variť asi 10 minút. Osolíme. Potom primiešame jogurt, v ktorom sme vmiešali detskú krupicu. Necháme variť ešte 5 minút, ale miešame. Na panvici si opečieme na cibuľke mäso. Podávame v hlbokom tanieri, do ktorého nalejeme najprv omáčku a podom položíme kúsky mäsa.

Večera
Jahodový koláč
Potrebujeme
4 vajcia, 150 ml vlažného mlieka, 150 ml slnečnicového oleja, 180 g pšeničnej polohrubej múky, 100 g práškového cukru dobre preosiateho, 1/2 kypriaceho prášku, 250 g rozpolených jahôd (môžu byť aj guličky z ríberlí, či jostov), 2 pol. lyžice kr. cukruPostup
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do biela, pridáme olej a mlieko a zase vymiešame. Pomaly za stáleho miešania prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Na horúci koláč poukladáme jahody a zalejeme ich snehom urobeným z bielkov a práškového cukru. Necháme zapiecť asi 10 minút.
