Raňajky
Vianočka a klasické kakao
Potrebujeme
vianočka z obchodu, 1 liter plnotučného mlieka, 4 čaj.lyžičky kaka, 7 čaj.lyžičiek kr. cukruPostup
V 2 dl mlieka si dobre vymiešame cukor a kakao. Zvyšok mlieka necháme variť. Zmes za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a varíme asi 3 minúty za stáleho miešania. Podávame s vianočkou.
Obed
Zeleninová polievka a bravčové karé v omáčke
Potrebujeme
Na polievku: 200 g rezancov do polievky
Na mäso: 600 g bravčového karé, 200 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 lyžička kari korenia, 150 ml bieleho jogurtu, soľ, mleté čierne korenie, 1 pol. lyžica detskej krupice, knedla z obchoduPostup
Polievka: Karé zalejeme vodou, pridáme zeleninu, soľ, mleté čierne korenie a a kari korenie. Všetko necháme variť asi hodinu. Potom mäso zlejeme. Do vývaru nakrájame zeleninu a zavaríme do neho rezance.
Mäso: Na oleji speníme cibuľku, chvíľu ju opečieme a za stáleho miešania do nej vlejejem rozmiešaný jogurt s trochou vody a detskej krupice. Vasíme za stáleho miešania asi 2 minúty. Potom položíme do omáčky nakrájané na plátky varené mäso. Podávame s knedlou.
Večera
Nátierka z rybieho filé
Potrebujeme
500 g rybieho filé, 2 lyžice octu, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 1 väčšia mrkva, soľ, 50 ml bieleho jogurtuPostup
Rybie filé ponoríme do vody. Pridáme bobkový list a soľ. Varíme asi 10 minút. Filé popučíme vydličkou a zmiešame s nastrúhanou mrkvou a na jemno nakrájanou cibuľou. Postupne pridáme ostatné suroviny. Nakonci dosolíme. Necháme postáť v chlade asi 15 minút. Podávame na tvavom pečive.