Raňajky
Drožďová nátierka
Potrebujeme
3 kocky droždia, stredne veľká cibuľa, 3 polievkové lyžice ovsených vločiek, olej, soľ, pažítkaPostup
Dáme si do malého množstva vody ovsené vločky, aby napučali. Na troche oleja vymiešame droždie, osolíme a vmiešame ovsené vločky s nakrájanou pažítkou. Podávame s rožkom.
Obed
Kelová polievka a pizza
Potrebujeme
Na polievku: 150 g kelu, 200 g zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, hl. múka, olej
Na pizza: 500 g hladkej múky, 400 ml vody, 20 g droždia, 2 lyžičky soli, kečup, 200 g strúhaného syraPostup
Polievka: Na oleji speníme popučený cesnak. Poprášime ho múkou, dobre premiešame a zalejeme vodou. Prisypeme zemiaky a nakrájané listy kelu. Osolíme a orascujeme. Necháme variť asi 15 minút
Pizza: Z kvásku, múky a soli urobíme husté cesto, ktoré necháme asi pol hodiny nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme, potrieme kečupom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.
Večera
Jablkový puding
Potrebujeme
800 ml odšťavených jabĺk, 1 škoricový cukor, 3 pol. lyžice kr. cukru, 2 zlaté klasyPostup
Všetko dobre premiešame a privedieme za stáleho miešania do varu. Uvaríme hustý puding. Vlejeme ho do misiek, kde sme nadelili zopár piškót. Necháme vychladnúť.