Denné menu č.238

0

Raňajky

 

Rýchle rožky

Potrebujeme
400 g lístkového cesta, 4 párky, žĺtok na potretie, 1/2 lyžičky mletej červenej papriky

Postup
Lístkové cesto vyvaľkáme, rozdelíme ho na osem štvorcov. Do každého štvorca zvinieme polovicu párku. V žĺtku vymiešame mletú papriku a touto zmesou potrieme rožky, ktoré sme položili na maslom vytretý pekáč. Pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C.

 

Obed

 

Kyslá zemiaková polievka a bravčové v alobale

Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 3 hrnčeky vody, 1 bobkový list, 100 ml bieleho jogurtu a 1 lyžica hl. múky, soľ
Na mäso: 4 rezne z krkovičky, 4 väčšie zemiaky, 1 cibuľa, soľ, majoránka, 4 čaj. lyžičky masla

Postup
Polievka: Zemiaky necháme variť asi 10 minút vo vode s bobkovým listom. Potom primiešame jogurt zmiešaný s múkou a ešte povaríme asi 5 minút. Nakoniec dosolíme.
Mäso: Z alobalu si vystrihneme väčšie štvorce. Do stredu alobalu položíme čajovú lyžičku masla, jeden na koliečka nakrájaný zemiak, posolíme, položíme 1 kúsok mäsa, posolíme a orascujeme a ešte na vrch položíme krúžok cibule. Alobal uzavrieme a položíme na pekáč. Pečieme pri 180°C asi 40 minút.

 

Večera

 

Malinová pena

Potrebujeme
450 g malín, 150 g práškového cukru, 2 lyžice práškovej želatiny, 2 vajcia, 300 ml mlieka, 150 g keksov Marína, 1 šlahačka

Postup
Maliny prelisujeme cez sitko, aby sme dostali šťavu bez zrniečok. Do šťavy vsypeme 1 lyžicu želatinu, aby zmäkla. Pomaly potom šťavu zohrejeme, aby sa úplne rozpustila. Necháme v chladničke asi hodinu odležať. Medzitým si vymiešame v ďalšom hrnci vajcia s cukrom a mliekom. Pridáme 1 lyžicu želatiny a necháme asi 5 minút napučať. Potom pomaly zohrievame, aby sa rozpustila. Nesmie sa prevariť, lebo sa zmes zrazí. Necháme asi hodinu odležať v chladničke. Vyšlahanú šľahačku rozdelíme na dve časti a vmiešame o obidvoch vychladnutých zmesí. Do 6 servírovacích misiek na dno rozdrobíme keksy, opatrne vlejeme mliečnu zmes a na ňu opatrne položíme malinovú zmes. Ozdobíme celými malinami a keksami. Misky necháme ešte asi hodinu stuhnúť v chladničke, môžete aj viac. Robievam túto penu popoludni a nechám chladnúť do večera.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár