
Raňajky
Hubový šalát
Potrebujeme
6 paradajok, 250 g čerstvých húb, 2 pol. lyžice oleja, soľ, petržlénová vňať, 2 pol. lyžice strúhankyPostup
Na oleji opečieme a podusíme nakrájané hub tak, aby sa odparila voda. Pridáme dužinu z paradajok a zahustíme strúhankou. Primiešame petrežlénovú vňať. Podávame s tmavým chlebom.

Obed
Paradajková polievka a mäsové plátky so zeleninou
Potrebujeme
Na polievku: 200 g par. Pretlaku, 2 pol. lyžice detskej krupice, 2 pol. lyžice oleja, soľ, cukor, 150 g strúhaného syra
Na mäso: 6 ružičiek karfiolu, 1 čerstvý fenikel, 150 g konzervovaných fazuliek, 1 pór, 6 plátkov bravčového karé bez kosti, 2 pol. lyžice masla, 5 cl bieleho suchého vína, 2 pol. lyžice miešaných byliniek, soľPostup
Polievka: Na oleji speníme múku. Zalejem ju 300 ml vody, v ktorej sme rozmiešali pretlak. Privedieme k varu a varíme za stáleho miešania asi 3 minúty. Dochutíme soľou a cukrom. Podávame v hlbokom tanieri posypané strúhaným syrom.
Mäso: V hlbokej panvici rozpustíme maslo. Prudko na ňom opečieme osolené mäso. Pridáme nakrájanú zeleninu na väčšie kúsky a spolu premiešame. Zalejeme 500 ml vody a vínom. Vsypeme bylinky a dusíme asi 25 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

Večera
Chlieb s paradajkou
Potrebujeme
6 krajcov chleba, maslo, zvyšky paradajok z raňajok, soľPostup
Chlieb natrieme maslom, poukladáme naň nadrobno nakrájané zvyšky z paradajok z rána a posolíme.
