
Raňajky
Americké vajcia
Potrebujeme
4 vajcia, soľ, 4 pol. lyžice kečupu, 4 plátky slaniny, chliebPostup
Vajce rozklepneme na panvicu, posolíme. Chvíľu opečieme, obrátine a opečieme aj z druhej strany. Vyberieme na tanier a opečieme slaninu. Slaninu položíme ku vajíčku. Polejeme kečupom. Podávame s mliekom.

Obed
Mäsová polievka a parené buchty
Potrebujeme
Na polievku: 200 g bravčového pliecka, 2 väčšie mrkvy, 1 potržlén, hrsť hrachu, soľ, červená mletá paprika, 2 pol. lyžice oleja, 1 menšia cibuľa, 1 pol. lyžica detskej krupice.
Na buchty: 500 g polohrubej múky, 20 g doždia, 4 dl vody, 1 vajíčko, štipku soli, 4 pol. lyžice kr. cukru, lekvár na plnku.Postup
Polievka: Mäso na drobné kúsky nkrájame a opečieme na cibuľke. Poprášime detskou krupicou, zalejeme vodou. Necháme dusiť. Postupne pridáme nakrájaný petržlen na drobno, mrkvu. Asi po 30 minútách varenia, dolejeme vodu, pridáme hrach. Dosolíme a opaprikujeme. Môžete nastrúhať aj trochu muškátového orieška. Necháme variť asi štvrťhodiny.
Buchty: Teplú vodu premiešame s droždím a cukrom. Primiešame vajíčko. Necháme chvíľu podkysnúť. Vmiešame múku so soľou. Necháme vykysnúť asi pol hodinu na teplom mieste. Cesto vyvaľkáme a rozdelíme na štvorce, ktoré naplníme lekvárom. Necháme na teplom mieste podkysnúť asi pol hodiny. Naparujeme nad parou 10 minút. Na tanieri polejem rozpusteným maslom a posypeme škoricovým cukrom.

Večera
Bryndzové pagáčiky
Potrebujeme
350g hl.múky, soľ, 100g masla, 150g bryndze, 3lyžice kyslej smotany, 10g droždia, 1 vajcePostup
K múke pridáme tuk, bryndzu, v smotane rozmiešané droždie a vajce. Všetko spolu zamiesyme, dobre vypracujeme a necháme 2 hodiny odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5cm. Povykrajujeme pagáčiky, poukladáme na plech,necháme chvíľu postáť. Potrieme žítkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme.
