Denné menu č.250

0

Raňajky

 

Kelové ružičky

Potrebujeme
400 g kelových ružičiek, soľ, 80 g masla, 80 g strúhanky

Postup
Kelové ružičky vhodíme vhodíme do vriacej slanej vody. Uvaríme do mäkka. Scedíme. Polejeme časťou masla a posypeme opečenou strúhankou na druhej časti masla. Podávame teplé s tmavým chlebom a mliekom.

 

Obed

 

Zemiakova polievka a kuracie rezne

Potrebujeme
Na polievku: jednu lyžicu bravčovej masti,jednu cibuľu, jednu lyžicu mletej červenej papriky, 500 g zemiakov, soľ, rascu, mleté čierne korenie, majorán, 100 g krupice, jednu lyžicu masla, jedno vajce, pažítky
Na mäso: 500 g kuracích rezňov, soľ, 60 g hladkej múky, jeden žĺtok, jedno vajce, 50 ml sladkej smotany 50 ml červeného vína, jednu lyžičku rajčiakového pretlaku, olej

Postup
Polievka: Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, očistené zemiaky nakrájané na kolieska, soľ, rascu, korenie, majorán, zalejeme 1 200 ml vody a uvaríme domäkka. Z krupice, masla a vajca vymiešame cesto a necháme postáť. Z cesta pomocou lyžice sádžeme do polievky halušky a ešte krátko povaríme. Polievku dochutíme posekanou pažítkou.
Mäso: Rezne mierne naklepeme a posolíme. Do misy dáme múku, pridáme žĺtok, vajce, smotanu, červené víno, pretlak, soľ a vypracujeme hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a z oboch strán vypražíme v rozohriatom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Večera

 

Špagety s bazalkovou omáčkou

Potrebujeme
160 g špagiet, 5 vetvičiek bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 1 pol. lyžica oleja, 50 g parmezánu, 10 čiernych olív

Postup
Bazalku, vývar, olej a cesnak rozmixujeme. Zamiešame nastrúhaný parmezán a na kolieska nakrájané čierne olivy. Omáčkou polejeme naservírované špagety. Podávame s minerálkou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár