Raňajky
Kelové ružičky
Potrebujeme
400 g kelových ružičiek, soľ, 80 g masla, 80 g strúhankyPostup
Kelové ružičky vhodíme vhodíme do vriacej slanej vody. Uvaríme do mäkka. Scedíme. Polejeme časťou masla a posypeme opečenou strúhankou na druhej časti masla. Podávame teplé s tmavým chlebom a mliekom.
Obed
Zemiakova polievka a kuracie rezne
Potrebujeme
Na polievku: jednu lyžicu bravčovej masti,jednu cibuľu, jednu lyžicu mletej červenej papriky, 500 g zemiakov, soľ, rascu, mleté čierne korenie, majorán, 100 g krupice, jednu lyžicu masla, jedno vajce, pažítky
Na mäso: 500 g kuracích rezňov, soľ, 60 g hladkej múky, jeden žĺtok, jedno vajce, 50 ml sladkej smotany 50 ml červeného vína, jednu lyžičku rajčiakového pretlaku, olejPostup
Polievka: Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, očistené zemiaky nakrájané na kolieska, soľ, rascu, korenie, majorán, zalejeme 1 200 ml vody a uvaríme domäkka. Z krupice, masla a vajca vymiešame cesto a necháme postáť. Z cesta pomocou lyžice sádžeme do polievky halušky a ešte krátko povaríme. Polievku dochutíme posekanou pažítkou.
Mäso: Rezne mierne naklepeme a posolíme. Do misy dáme múku, pridáme žĺtok, vajce, smotanu, červené víno, pretlak, soľ a vypracujeme hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a z oboch strán vypražíme v rozohriatom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom.
Večera
Špagety s bazalkovou omáčkou
Potrebujeme
160 g špagiet, 5 vetvičiek bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 1 pol. lyžica oleja, 50 g parmezánu, 10 čiernych olívPostup
Bazalku, vývar, olej a cesnak rozmixujeme. Zamiešame nastrúhaný parmezán a na kolieska nakrájané čierne olivy. Omáčkou polejeme naservírované špagety. Podávame s minerálkou.