Raňajky
Ako ruské vajíčka
Potrebujeme
2 vajcia natvrdo, 200 g vlašského šalátu (z obchodu), biely jogurt, 8 koliesok salámy, sterilizované uhorky, kápia, hrášokPostup
Vajcia rozkrojíme a položíme rezanou stranou nadol – na kopčeky šalátu, ktorý sme rozdelili na 4 tanieriky. Majolku zmiešame s jogurtom, prípadne osladíme, osolíme a okyslíme. Prelejeme vajcia aj so šalátom. Porcie obložíme kornútkami salámy, vejárikmi uhorky, plátkami kápie a hráškom.
Podávame s chlebom a džúsom.
Obed
Pórová polievka a rezne
Potrebujeme
Na polievku: 200 g póru, 150 g zemiakov, 1/2 litra mäsového vývaru (môžeme použiť ten z mrazničky), 1 dl sladkej smotany, 1 polievková lyžica hladkej múky
Na mäso: 400 g bravčového mäsa zo stehna, 2 vajcia, 40 g tvrdého syra, mlieko, 1 zemiak, hladká múka, olej, soľPostup
Polievka: Nakrájaný pór na kolieska a zemiaky udusíme v 3dl mäsového vývaru. Rozmixujeme. Okoreníme bielym korením a muškátovým orieškom. Dolejeme 2 dl vývaru a zahustíme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
Mäso: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Naklepeme a osolíme. Do mlieka dáme vajcia, preosiatu múku, dobre rozšľaháme a nakoniec zamiešame nastrúhané surové zemiaky. Do takto pripraveného cestíčka namáčame (obaľujeme) rezne. Vyprážame na rozohriatom oleji. Olej by nemal byť veľmi rozpálený, pretože cestíčko by sa zafarbilo dozlata a mäso by ostalo nedostatočne vypražené. Vypražené rezne posypeme nastrúhaným syrom.
Podávame s varenými zemiakmi.
Večera
Syrová saláma
Potrebujeme
300 g tvrdého syra, 125 g masla, 2 ks taveného syra, 250 g šunky, 100 g diétnej salámy, 2 malé cibuľky, kápia zavarená v oleji, 3 vajíčka na tvrdo, mleté korenie, vegetaPostup
Najskôr pripravíme plnku. Vyšľaháme tavený syr s maslom, pridáme na kocky pokrájanú šunku a salámu, posekané vajcia, kápiu, vňať a cibuľku. Dochutíme vegetou a korením. Všetko dobre premiešame. Do vriacej vody ponoríme na 20 minút tvrdý syr v mikroténovom vrecku. Vyberieme ho a na doske rýchlo rozvaľkáme. Natrieme plnkou, zvinieme, zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Potom krájame ako závin.
Podávame s bielym pečivom a čiernym čajom.