
Raňajky
Rýchle rožky
Potrebujeme
400 g lístkového cesta, 2 paradajky, 8 pol. lyžíc nastrúhaného syra, žĺtok na potretiePostup
Lístkové cesto vyvaľkáme, rozdelíme ho na osem štvorcov. Do každého štvorca zvinieme štvťku paradajky posypanej strúhaným syrom. Žĺtkom potrieme rožky, ktoré sme položili na maslom vytretý pekáč. Pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C.

Obed
Demikát a bravčové rezne
Potrebujeme
Na demikát: 300 g bryndze, 750 g zemiakov, 300 g údeného syra, 2,5 litra vody, petržlénová vňať
Na rezne: 4 rezne z bravčového stehna, soľ, 2 vajíčka, strúhanka, hl. múka, olejPostup
Polievka: Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňaťm a nakoniec za hrsť strúhaničky. Medzitým si v malom hrnčeku rozpustíme bryndzu v horúcej vode (najlepšie odobratej z hrnca pred vložením zemiakov), do ktorej vmiešame 1 lyžičku mletej červenej papriky. Do uvarených zemiakov vlejeme rozmiešanú bryndzovú kašu a po znovuzovretí polievku hneď odstavíme.
Rezne: Mierne naklepeme a osolíme. Obalíme v trojobale. Rúro rozohrejeme na 180°C. Rezne poukladáme na olejom vytretý pekáč a pečieme asi 15 minút. Otočíme a znova opečieme 15 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

Večera
Lievance
Potrebujeme
2 dl teplého mlieka, 15g droždia, 1 žĺtok, 150g hladkej múky, 50g hrubej múky, 70g oleja, trochu soli a citrónovej kôry.Postup
V teplom mlieku rozmrvíme droždie, pridáme žĺtok, hladkú múku, hrubú múku, olej, trochu soli a citrónovej kôry. Nakoniec vmiešame sneh z 1 bielka. Necháme vykysnúť a opekáme z oboch strán. Podávame s lekvárom.
