
Raňajky
Krupicový krém
Potrebujeme
1 l vody, 150 g cukru, 100 g detskej krupice, šťava a kôra z 1 citróna, 750 g ovocia (banány, jahody, kivi…), 1dl marhuľového džemuPostup
Krupicu namočíme do vody asi na pol hodinu. Potom pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme kašu. Do vychladnutej kaše vmiesime citrónovú šťavu a kôru. Kašu vlejeme do mixéra, pridáme džem a ovocie. Vymixujeme. Podávame v miskách s dlhými piškótami.

Obed
Šošovicová polievka a kura po čínsky
Potrebujeme
Na polievku: 1 hrnček šošovice, 1 1/2 hrnčeka nakrájaných zemiakov, soľ, bobkový list, 6 hrnčekov vody, 120 ml bieleho jogurtu.
Na kura: 500 g kuracích pŕs nakrájaných na rezance, soľ, mleté biele korenie, karí korenie, 1 paprika, 2 paradajky, olejPostup
Polievka: Šošovicu, zemiaky a bobkový list necháme variť asi 30 minút. Odstavíme, dosolíme a vmiešame jogurt. Znova necháme prejsť varom. Občas premiešame.
Kura: Kuracie prsia, osolíme, okoreníme, premiešame s olejom a necháme stáť asi pol hodinu. Potom prudko opečieme. Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou asi pol hodiny. Pridáme nakrájané paradajky, papriku a premiešame. Podusíme asi 15 minút. Podávame s varenou ryžou.

Večera
Zapečené zemiaky
Potrebujeme
1 kg zemiakov, 2 cibule, 1 lyžica malsa, 3 strúčky cesnaku, 400 ml smotany na varenie, soľ, 100 g tvrdého syra, 1 pol. lyžica majoránkyPostup
Umyté a očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Do vymastenej jenskej misy poukladáme ako škridle na streche. Posypeme na jemno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom. Osolíme a zalejeme smotanou. Povrch posypeme strúhaným syrom a majoránkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 40 minút. Podávame so sladkokyslou uhorkou.
