Denné menu č.278

0

Raňajky

 

Hydinová nátierka

Potrebujeme
250 g vareného hydinového mäsa, 1 cibuľa, 150 g čersvých šampiónov, soľ, rasca, 4 paradajky, petržlénová vňať

Postup
Mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu na jemno posekáme a speníme ju na troche oleja. Pridáme umyté a nakrájané šampióny, paradajky, osolíme a orascujeme. Podlejeme trochou vody a udusíme. Pridáme pomleté mäso a za občasného premiešania, necháme prehriať. Podávame teplé natreté na sendviči s mliekom.

 

Obed

 

Mäsovo karfiolova polievka a lievance

Potrebujeme
Na polievku: 1 väčší karfiol, 150 g bravčového pliecka, 150 g zemiakov, soľ, petržlénová vňať, rasca
Na lievance: 200 g polohrubej múky, 100 g ovsených vločiek, 3dl mlieka, 1 vajce, 1pol. lyžica oleja, 1 pol. lyžica práškového cukru, 20 g droždia

Postup
Polievka: Mäso nakrájame na drobné kúsy a necháme variť podpokrievkou asi pol hodinu. Pridáme nakrájané zemiaky, karfiol. Dochutíme soľou, rascou a necháme variť odokryté asi 20 minút. Po odstavení posypeme petržlénovou vňaťou.
Lievance: V mlieku rozpustíme cukor a droždie. Necháme asi 20 minút podkysnúť. Vmiešame ostatné suroviny. Necháme za občasného premiešania asi pol hodiny kysnúť. Potom opekáme liebance z oboch strán. Podávame posypané škoricovým cukrom alebo poliate čokoládou.

 

Večera

 

Zemiaková kaša

Potrebujeme
250 g zemiakov, 250 g strúhanej mrkvy, 100 g strúhaného tvrdého syra, soľ

Postup
Nakrájané zemiaky a nastrúhanú mrkvu zalejeme vodou a necháme variť asi 20 minút. Odlejeme zvyšnú vodu, vmiešame strúhaný syr. Naporcujeme do misiek. Podávame so zavarenou uhorkou alebo paradajkou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár