Raňajky
Hydinová nátierka
Potrebujeme
250 g vareného hydinového mäsa, 1 cibuľa, 150 g čersvých šampiónov, soľ, rasca, 4 paradajky, petržlénová vňaťPostup
Mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu na jemno posekáme a speníme ju na troche oleja. Pridáme umyté a nakrájané šampióny, paradajky, osolíme a orascujeme. Podlejeme trochou vody a udusíme. Pridáme pomleté mäso a za občasného premiešania, necháme prehriať. Podávame teplé natreté na sendviči s mliekom.
Obed
Mäsovo karfiolova polievka a lievance
Potrebujeme
Na polievku: 1 väčší karfiol, 150 g bravčového pliecka, 150 g zemiakov, soľ, petržlénová vňať, rasca
Na lievance: 200 g polohrubej múky, 100 g ovsených vločiek, 3dl mlieka, 1 vajce, 1pol. lyžica oleja, 1 pol. lyžica práškového cukru, 20 g droždiaPostup
Polievka: Mäso nakrájame na drobné kúsy a necháme variť podpokrievkou asi pol hodinu. Pridáme nakrájané zemiaky, karfiol. Dochutíme soľou, rascou a necháme variť odokryté asi 20 minút. Po odstavení posypeme petržlénovou vňaťou.
Lievance: V mlieku rozpustíme cukor a droždie. Necháme asi 20 minút podkysnúť. Vmiešame ostatné suroviny. Necháme za občasného premiešania asi pol hodiny kysnúť. Potom opekáme liebance z oboch strán. Podávame posypané škoricovým cukrom alebo poliate čokoládou.
Večera
Zemiaková kaša
Potrebujeme
250 g zemiakov, 250 g strúhanej mrkvy, 100 g strúhaného tvrdého syra, soľPostup
Nakrájané zemiaky a nastrúhanú mrkvu zalejeme vodou a necháme variť asi 20 minút. Odlejeme zvyšnú vodu, vmiešame strúhaný syr. Naporcujeme do misiek. Podávame so zavarenou uhorkou alebo paradajkou.