
Raňajky
Falošná treska
Potrebujeme
250 g jemného tvarohu, 3 vajíčka uvarené na tvrdo, 3 sladkokyslé uhorky, 1 cibuľa, soľ, horčica, 3 polievkové lyžice tatárskej omáčky, 1 menšia mrkvaPostup
Vajíčka a cibuľu pokrájame, uhorky a mrkvu postrúhame. Pridáme tvaroh, korenie, soľ, tatárku a premiešame. Podávame na hrianke.

Obed
Koložvárska kapusta
Potrebujeme
0.75 kg mletého bravčového, 1.5 kg kvasenej kapusty, 3 nožičky dobrej klobásy, 300 g oravskej slaniny, 2 cibule, 250 g ryže, 3 strúčiky cesnaku, 450 ml kyslej smotany, sladkú mletú papriku, soľPostup
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme do sklovita, pridáme sladkú papriku, mäso, soľ, rozotretý cesnak a podusíme. Ryžu uvaríme, klobásku nakrájame na kolieska, slaninu na tenké plátky. Nádobu z jánskeho skla (prípadne hlboký pekáč alebo hrniec) dobre vymastíme a kladieme do nej nasledovné vrstvy: kapusta, slanina s klobásou, kapusta, smotana, ryža, mäso, kapusta, atď., kým nespotrebujeme všetky suroviny. Posledná vrstva je kapusta, ktorú prelejeme smotanou. Pečieme pri teplote 180°C asi 45 minút (kým smotana nezružovie).

Večera
Jahodová bábovka
Potrebujeme
6 dl polohrubej múky, 4 dl kryštálového cukru, 1 mokka kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 dl oleja, 1 dl vody, 3 vajcia, 200 g mrazených jahôdPostup
Všetko dobre spolu vymiešame. Pridáme nakrájané na menšie kúsky jahody, ktoré sme nechali čiastočne rozmraziť. Vlejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali polohrubou múkou. Vložíme do studenej rúry a pri 180°C pečieme asi 30 minút. Podávame posypané práškovým cukrom.
