Raňajky
Špenátová praženica
Potrebujeme
8 lístkov špenátu, 8 vajíčok, 1 cibuľa, soľ, mletá červená paprika, olejPostup
Lístky špenátu umyjeme a nakrájame na rezance. Orestujeme ich na oleji. Vmiešame vyšľahané vajíčka so soľou a mletou paprikou. Miešame do potrebnej hustoty. Podávame s bielym pečivom a pomarančovým džúsom a dospelým môžeme podávať aj grepový.
Obed
Fazuľovica a hovädzie mäso
Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky strakatej fazule asi 3 hodiny namočenej, 1 hrnček nakrájanej mrkvy s petržlenom, 100 g širokých rezancov, soľ, bobkový list, 2 zrnká čierneho korenia.
Na mäso: 8 polievkových lyžíc oleja, 1 vetvička rozmarínu, 1 kg hovädzieho zadného, 125 g rajčinového pretlaku, 3 polievkové lyžice octu, 1 dl červeného suchého vína (dám aké mám), nové koreniePostup
Polievka: Fazuľu zleje z vody, v ktorej bola namočená. Zalejeme ju 5 hrnčekami vody, pridáme bobkový list a korenie. Necháme variť asi pol hodiny, potom pridáme mrkvu s petržlenom a necháme zase variť asi pol hodiny. Dosolíme a odstavíme. Vedľa si uvaríme v slanej vode rezance, ktoré potom podávame v polievke.
Mäso: Mäso nakrájame na kocky a opečieme na oleji, prodáme ocot, víno, pretlak, soľ a koreniny s rozmarínom. Podusíme pod pokrievkou asi hodinu. Premiešame a pridáme asi 1 dl vody. Dusíme ešte asi pol hodinu. Odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou. Podávame s varenými zemiakmi.
Večera
Tvarohový krém
Potrebujeme
250 g tvarohu, 1 čajová lyžička masla, 3 polievkové lyžice práškového cukru, 2.5 dl prevarenného a vychladnutého mlieka, 1 polievková lyžica kakaa, 4 hrušky a 8 dlhých piškótPostup
Tvaroh, maslo, mlieko, kakao a cukor vymixujeme v mixéri. Do misiek si poukladáme naštvrtenú očistenú hrušku, zalejeme ju tvarohovým krémom a ozdobíme piškótami.