![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/ikonka_internet_rodinka_4e6ef0_4ed182_230cde_55.gif)
Raňajky
Plnené vajíčka
Potrebujeme
6 vajíčok, 120 g na jemno nakrájanej šunky, 50 g masla, 1.5 polievkovej lyžice bieleho jogurtuPostup
Na tvrdo uvarené vajíčka rozrežeme. Vyberieme z nich žĺtok. Žĺtky vymiešame s maslom, jogurtom a šunkou. Pomocou lyžičky naplníme vajíčka. Podávame so sendvičom a džúsom.
![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/ikonka_internet_rodinka_ed6e3d_0db931_dc61ea_55.gif)
Obed
Kurací vývar a mäsové guličky
Potrebujeme
Na polievku: 4 kuracie stehná, soľ, mletá červená paprika, 2 mrkvy, 1 petržlen, menší karfiol, muškátový oriešok, 1 vajíčko, 6 polievkových lyžíc detskej krupice
Na mäso: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 dl jemnej strúhanky, 1 dl smotany, 1 polievková lyžica oleja, 1 vajce, 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 4 dl vodyPostup
Polievka: Kuracie stehná vložíme do hrnca a zalejeme asi 3 l vody. Necháme variť približne 30 minút. Potom vložíme zeleninu, okoreníme a osolíme. A zase varíme asi 30 minút. Polievku zlejeme do hrnca. Necháme ju zovrieť a urobíme do nej halušky z cestíčka, ktoré sme spravili vymiešaním vajíčka s detskou krupicou. Zvyšok vývaru si zlejeme do misky a zamrazíme na inokedy. Uvarenú zeleninu a mäso nakrájame a odložíme chladničky. Môžeme to podávať na olovrant vymixované s bielym jogurtom.
Mäso: Strúhanku, trošku vody a smotanu zmiešame na kašu. Zmiešame ju s mäsom, vajíčkom a soľou. Vytvarujeme guľky s priemerom asi 3 cm. Vysmažíme ich zo všetkých strán asi 3 – 5 minút. Guľky povyberáme. Vo výpeku vymiešame múku a zalejeme ju vodou s trochou smotany. Dobre premiešame a necháme prejsť varom. Podávame s kolienkami alebo makarónami poliate omáčkou.
![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/ikonka_internet_rodinka_f3af12_6f874e_d993b8_55.gif)
Večera
Koláč so špenátom
Potrebujeme
Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 mokka kávová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja (lepší je olivový, keď nemáte, nič sa nedeje), 10 g droždia (štrvrtina čerstvého droždia), 125 ml vlažného mlieka.
Na plnku: 150 g čerstvého špenátu, 100g bieleho jogurtu, 100 g nakrájanej šunkovej salámy na rezance, 100 g nastrúhaného syra na hrubom strúhadle.Postup
Cesto: V mlieku vymiešame droždie, olej, soľ a žĺtok. Pomaly primiešame múku. Vyvaľkáme cesto a položíme ho na olejom vytretý plech. Necháme podkysnúť asi 15 minút.
Plnka: Zmiešame všetky suroviny a vylejeme na vykysnuté cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút.
![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/working.gif)