Raňajky
Brynzová nátierka
Potrebujeme
200 g bryndze, 2 polievkové lyžice masla, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, 1 čajová lyžička mletej červenej paprikyPostup
Všetko spolu vymiešame. Podávame na sendviči spolu so sladkokyslou uhorkou a čiernym čajom.
Obed
Bravčový hrniec s fazuľou
Potrebujeme
0.5 kg bravčového pliecka alebo krkovičky, 0.5 kg fazule, 2 cibule, 250 ml kečupu, soľ, čierne korenie, 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňatePostup
Vopred namočenú fazuľu uvaríme. Mäso nakrájame na kocky a krátko ho osmažíme na do sklovita upraženej, nadrobno nakrájanej cibuli. Zalejeme kečupom, pridáme rovnaké množstvo vody ako kečupu, osolíme, okoreníme a podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu scedenú fazuľu, ak je treba, podlejeme asi 2 dl vody a spolu podusíme ešte asi 10 minút. Bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom
Večera
Lievance
Potrebujeme
2 dl teplého mlieka, 15 g droždia, 1 žĺtok, 200g polohrubej múky, 2 polievkové lyžice oleja, trochu soliPostup
V teplom mlieku rozmrvíme droždie, pridáme vajíčko, múku, olej, trochu soli. Necháme vykysnúť asi pol hodinu a opekáme z oboch strán. Podávame s lekvárom.