Denné menu č.299

0

Raňajky

 

Paradajkové šatôčky

Potrebujeme
1 balenie lístkového cesta, 2-3 paradajky, 8 plátkov tvrdého syra ako na chlebíky

Postup
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 8 štvorcov. Do stredu každého štvorca položíme koliesko paradajky. Mierne ho osolíme, prípadne môžeme posypať oregánom. Uzavrieme do šatôčky. Povrch šatôčky pokryjeme plátkom syra. Položíme na mierne maslom vytretý plech a v rozohriatej rúre pri 180°C upečieme asi 10 minút. Podávame s mliekom.

 

Obed

 

Kurací vývar a paprikáš z hlivy

Potrebujeme
Na polievku: 1 liter vývaru z mrazničky alebo bujónu, 150 g mrazenej polievkovej zmesi, 150 g polievkových cestovín.
Na paprikáš: 1 kg hlivy, 200 g prerastenej slaniny, 2 papriky, 2 paradajky, 150 ml kyslej smotany, 2 cibule, soľ, mletá červená paprika, 400 g hrubej múky, 2 vajíčka

Postup
Polievka: Rozmrazený vývar zmiešame so zeleninou a necháme asi 1 minútu prevrieť. Vedľa si v slanej vode podľa návodu uvaríme polievkovú cestovinu. Na tenier položíme cestovinu a zalejeme ju vývarom.
Paprikáš: Nakrájanú slaninu opečieme. Keď sa začne peniť, prisypeme nakrájanú cibuľu na drobné kúsky. Ak je cibuľa sklovitá, pridáme na kúsky nakrájané papriky a paradajky. Posolíme a opaprikujeme. Primiešame nakrájanú hlivu. Necháme dusiť asi 15 minút pod pokrievkou. Zatiaľ si vymiešame hrubú múku s vajíčkami a trochou vody na cesto, z ktorého budeme robiť halušky. Halušky vyvaríme v osolenej vode s trochou oleja asi 2 – 3 minúty. Do udusenej hlivy pomaly vmiešame kyslú smotanu. Podávame v hlbokých tanieroch. Ak nepodávate jedlo deťom, pridajte pri dusení aj 1 dl červeného vína.

 

Večera

 

Šalát zo zelenej fazuľky

Potrebujeme
450 g sterilizovanej fazuľky, 150 g tvrdého syra, 2 paradajky, 100 ml bieleho jogurtu, 100 ml majonézy, 1 strúčik cesnaku, 1 čajová lyžička horčice, 1 mokka kávová lyžička soli

Postup
Fazuľku dobre scedíme a pokrájame na asi 1 cm dlhé kúsky. Pridáme pokrájané paradajky na menšie kúsky a syr nastrúhaný na hrubom strúhadle. Jogurt si vymiešame s popučeným cesnakom, soľou a horčicou. Zalejeme fazuľku a premiešame. Necháme postáť asi pol hodiny. Podávame s rožkom a čiernym čajom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár