
Raňajky
Chlieb vo vajíčku
Potrebujeme
6 krajcov chleba, soľ, 2 vajíčka, 4 polievkové lyžice mlieka, mletá červená paprikaPostup
Vajíčka vyšľaháme s mliekom, soľou a mletou paprikou. Chlieb pomocou vidličky namáčame v zmesi a opekáme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame s bielou kávou.

Obed
Kurací vývar a mleté mäso so syrom
Potrebujeme
Na polievku: 2 litre vývaru zo včera, 2 vajíčka, 12 lyžíc detskej krupice, 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate.
Na mäso: 500 g mletého bravčového mäsa, 1 vajíčko, soľ, 1 polievková lyžica horčice, 300 g na jemno nastrúhaného údeného syra Eidam, strúhankaPostup
Polievka: Z vajíčok, detskej krupice a petržlenovej vňate si vypracujeme cesto na halušky. Pomocou malej lyžičky halušky vhadzujeme do vriaceho vývaru. Necháme prevrieť 2 – 3 minúty.
Mäso: Všetko dobre zmiešame tak, aby vznikla masa ako na fašírky. Hustotu upravíme strúhankou. Vytvoríme si guličky s priemerom asi 5 cm. Opečieme ich zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovou kašou.

Večera
Tvarohové pagáče
Potrebujeme
250 g hladkej múky, 250 g masla, 1 vajce, 250 g tvarohu, 1 prášok do pečiva, soľPostup
Všetko vymiešame. Vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 cm a vykrojíme pagáče. Položíme na mastný papier. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do zlatova.
