
Raňajky
Orechové kolieska
Potrebujeme
250 g hladkej múky, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 žĺtky a 250 g sekaných orechov na posypaniePostup
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vajíčka a nakoniec múku. Dobre vypracované cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme kolieska s priemerom asi 6 cm. Poukladáme ich na papierom vystlaný pekáč. Posypeme posekanými orechmi a vo vyhriatej rúre pri 180°C pečieme do zlatova.

Obed
Kelová polievka a kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Potrebujeme
Na polievku: 150 g kelu, 200 g zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, hladká múka, olej
Na mäso: 300 g kuracích pŕs, soľ, 200 g paradajkového pretlaku, 1 malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, olejPostup
Polievka: Na oleji speníme popučený cesnak. Poprášime ho múkou, dobre premiešame a zalejeme vodou. Prisypeme zemiaky a nakrájané listy kelu. Osolíme a orascujeme. Necháme variť asi 15 minút
Mäso: Kuracie prsia nakrájame na kúsky a premiešame so soľou. Necháme asi pol hodiny postáť. Nakrájanú cibuľu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme kečup, dobre rozmiešame a dolejeme asi 3 dl vody. Necháme prevrieť. Rozmixujeme. Kuracie kúsky opečieme na panvici do mäkka. Zalejeme ich paradakovou omáčkou.
Podávame s kolienkami alebo inou cestovinou.

Večera
Zeleninové placky
Potrebujeme
500 g miešanej mrazenej zeleniny, 100 g šunkovej salámy, 2 polievkové lyžice ovsených vločiek, 4 vajcia, 200 ml mlieka, 1150 g polohrubej múky, soľ, olej na vyprážaniePostup
Rozmrazenú zeleninu podusíme v troche vody asi 2 minúty. Zmiešame zeleninu, mlieko, múku, žĺtky, soľ a sneh z bielkov. Zo zmesi vytvarujeme malé placky, ktoré opečieme na oleji z oboch strán.
Podávame s mliekom.
