Raňajky
Nátierka z póru
Potrebujeme
2 póry strednej veľkosti, 50 g mäkkej salámy, 1 jablko, 2 lyžice tatárskej omáčky, soľ, citrónová šťava, 1 vajíčko na tvrdoPostup
Póry nakrájame na jemno spolu s vajíčkom. Dobre vymiešame s tatárkou a nastrúhaným očisteným jablkom. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame na tmavom pečive. Podávame s čiernym čajom s citrónom.
Obed
Struková polievka a mäsová torta
Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky scedených fazulových strukov v sladkokyslom náleve, 1 hrnček nakrájaných zemiakov, 150 ml bieleho jogurtu, 2 pol. lyžice hladkej múky, soľ, 4 hrnčeky vody
Na mäso: 500 g mletého miešaného mäsa, 2 rožky, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 120 g mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 pol. lyžica nakrájanej petržlénovej vňatePostup
Polievka: Struky a zemiaky zalejeme vodou a necháme variť asi 10 minút. Vedľa si vymiešame jogurt s múkou a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Dosolíme a necháme prevariť asi 2 – 3 minúty za občasného premiešania.
Mäso: Mäso premiešame so soľou. Vo vedľajšej miske vymiešame mlieko so žĺtkami a namrvíme do neho rožky. Všetko zmiešame spolu a pridáme postupne nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, mrkvu a vňať. Zmes vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35 – 40 minút. Podávame poliate kečupom s varenými zemiakmi alebo len tak s paradajkou a chlebom.
Večera
Dezert z banánov
Potrebujeme
250 g tvarohu, 3 väčšie banány, 1 veľké jablko, med-podľa chuti, mlieko-podľa potreby, dlhé piškótyPostup
Tvaroh s mliekom vyšľaháme, med, dobre premiešame. Banány a jablko nakrájame na drobné kúsky a vmiešame do dezertu. Podávame v miskách alebo v pohároch s dlhými piškótami.