Raňajky
Lievance
Potrebujeme
400 ml mlieka, 100 ml minerálky, 300 g polohrubej múky, 20 g droždia, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 1 polievková lyžica oleja, 2 vajíčka, škoricový cukor na posypaniePostup
Všetko zmiešame a necháme asi 20 minút stáť. Potom opekáme lievance na panvici s jamkami z oboch strán.
Podávame posypané škoricovým cukrom a s mliekom.
Obed
Máčanka a kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Potrebujeme
Na polievku: 1 liter šťavy z kyslej kapusty, 50 g prerastenej údenej slaniny, 1 polievková lyžica masti, 2 polievkové lyžice hladkej múky, soľ, starší chlieb
Na mäso: 300 g kuracích pŕs, soľ, mleté biele korenie, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl kečupu, 80 g paradajkového pretlaku, 1 čajová lyžička cukruPostup
Polievka: Slaninu pokrájanú na menšie kúsky opražíme na masti. Zasypeme ju polovicou máky a miešame, kým múka nestmavne. Zápražku zalejeme s vodou z kapusty, dobre rozmiešame a necháme prevrieť. Z druhej polovice múky urobíme zátrepku a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme soľou, prípadne korením. Podávame s kockami opraženého chleba.
Mäso: Kuracie rezne naklepeme a osolíme. Opečieme ich na cibuľke s cesnakom. Podusíme asi 30 minút. Potom ich vyberieme na tanier. Do šťavy vmiešame pretlak, kečup, cukor a necháme zovrieť za stáleho miešania. Potom vrátime kuracie prsia späť do omáčky a necháme prehriať.
Podávame s kolienkami alebo mušľami.
Večera
Cibuľový šalát
Potrebujeme
150 g mrazenej brokolice, 5 stredných cibulí (krajšie sú červené), 2 pomaranče, 3 polievkové lyžice pomarančovej šťavy, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička horčice, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica pažítky, mleté čierne koreniePostup
Brokolicu rozmrazíme, rozoberieme na ružičky a sparíme asi 3 minúty nad parou. Zmiešame ju s cibuľou nakrájanou na krúžky, pomarančom nakrájaným na kocky a ostatnými surovinami, prichutíme soľou.
Podávame s hriankami alebo vmiešame do šalátu na kocky nakrájané hrianky.
ono sto sam bio oblicje za, hvala
Ano, asi tak to je