Denné menu č.339

0

Raňajky

 

Kôprové maslo

Potrebujeme
2 polievkové lyžice sušeného kôpru, 100 g masla, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, štipka soli

Postup
Všetko vymiešame do penista a podávame natreté na celozrnnom chlebe spolu s mliekom alebo bielou kávou.

 

Obed

 

Kyslá zemiaková polievka a hovädzie rezne

Potrebujeme
Na polievku: 500 g zemiakov, 200 g sušených húb namočených dve hodiny v studenej vode, 200 ml kyslej smotany, soľ, bobkový list
Na mäso: 4 hovädze rezne zo zadného, 1 avokádo, 80 g paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml tatarskej omáčky, mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice masla

Postup
Polievka: Na menšie kúsky nakrájané zemiaky necháme variť spolu s hubami a bobkovým listom asi 10 minút. Osolíme. Primiešame kyslú smotanu a necháme prevrieť. Odstavíme. Necháme prikryté do podávania.
Mäso: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji ich opečieme z každej strany asi 7 minút. Môžete nechať aj podusiť. Na panvici na masle opečieme cibuľu, pretlak, avokádo, nakrájaný cesnak. Dobre premiešame. Po odstaveného vmiešame majonézu.
Rezne podávame s varenými zemiakmi poliate avokádovou omáčkou.

 

Večera

 

Mandľová bábovka

Potrebujeme
500 g polohrubej múky, 40 g droždia, 1/4 litra mlieka, 120 g cukru, 120 g hrozienok, 4 vajíčka, 1 čajová lyžička citrónovej kôry, 200 g masla, 4 vajíčka, mandle

Postup
Múku vymiešame s hrozienkami, nasekanými mandľami citrónovou kôrou, cukrom. Prilejeme do nej kvások z mlieka, vajíčok a droždia, zmäknuté maslo. Necháme podkysnúť asi 30 minút. Vložíme do bábovkovej formy vymastenej a vysypanej polohrubou múkou. Kým sa nahreje rúra na 200°C necháme utierkou prikryté podkysnúť na teplom mieste. Pečieme asi 40 minút. Po vychladnutí vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Podávame s kakaom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár