Denné menu: Rýchle rožky, nátierka, koložvárska kapusta

rcepty 0

Raňajky

 

Rýchle rožky

Potrebujeme
400 g lístkového cesta, 4 párky, žĺtok na potretie, 1/2 lyžičky mletej červenej papriky

Postup
Lístkové cesto vyvaľkáme, rozdelíme ho na osem štvorcov. Do každého štvorca zvinieme polovicu párku. V žĺtku vymiešame mletú papriku a touto zmesou potrieme rožky, ktoré sme položili na maslom vytretý pekáč. Pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C.

 

Obed

 

Koložvárska kapusta

Potrebujeme
3/4 kg mletého bravčového, 1.5 kg kvasenej kapusty, 3 nožičky dobrej klobásy, 300 g prerastenej slaniny, 2 väčšie cibule, 250 g ryže, 500 ml kyslej smotany, sladká mletá paprika, soľ

Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme do sklovita, pridáme sladkú papriku, mäso, soľ a podusíme. Ryžu uvaríme, klobásku nakrájame na kolieska, slaninu na tenké plátky. Nádobu z janského skla (prípadne hlboký pekáč alebo hrniec) dobre vymastíme a kladieme do nej nasledovné vrstvy: kapusta, slanina s klobásou, kapusta, smotana, ryža, mäso, kapusta, atď., kým nespotrebujeme všetky suroviny. Posledná vrstva je kapusta, ktorú prelejeme smotanou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút (kým smotana nezružovie).

 

Večera

 

Drožďová nátierka

Potrebujeme
3 kocky droždia, stredne veľká cibuľa, 3 polievkové lyžice ovsených vločiek, olej, soľ

Postup
Dáme si do malého množstva vody ovsené vločky, aby napučali. Na troche oleja vymiešame droždie, osolíme a vmiešame ovsené vločky.
Podávame s rožkom.

 

Alebo niečo z noviniek od Vitany? 

Takto s novými Grunt omáčkami »»»

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár