
Raňajky
Domáci hot-dog
Potrebujeme
6 rožkov, 6 párkov, 6 polievkvých lyžíc horčice, 6 polievkových lyžíc strúhaného syra, alobalPostup
Rožky rozrežeme a vyberieme vnútro. Jednu polovicu rožku potrieme horčicou, druhú posypeme syrom. Rožky zase spojíme spolu s párkom. Každý rožok zabalíme do alobalu a vo vyhriatej rúre pri 180°C zapečieme asi 5 – 8 minút.
Podávame teplé.

Obed
Polievka z údeného mäsa a zemiakove strapačky
Potrebujeme
Na polievku: 1,5 litra vývaru z údeného mäsa, 100 g krúpov, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 malý zeler, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 2 zrnká celého čierneho korenia, 4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, majorán
Na strapačky: 500 g zemiakov, 2 vajíčka, 6 polievkových lyžíc hrubej múky, 1 čajová lyžička oleja, 100 g nastrúhaného údeného syraPostup
Polievka: Krúpy si dobre prepláchneme studenou vodou a necháme variť vo vývare z údeného mäsa. Pridáme celú cibuľu, cesnak, majorán bobkový list, korenie a majorán. Do polomäkkých krúpov potom pridáme zeleninu nastrúhanú na hrubom strúhadle a na drobno nasekané zemiaky. Varíme do mäkka asi 15 minút. Ak sa vám zdá polievka hustá, pridajte vriacu vodu. Solíme až odstavené, podľa slanosti vývaru z údeného mäsa.
Starpačky: Z vajíčka, múky, na jemno nastrúhaných zemiakov, oleja a trochy vlažnej vody urobíme vláčne cesto. Z lopárika alebo cez sitko na halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody. Necháme asi 12 – 15 minút prevrieť. Potom scedíme. Polejeme olejom a posypeme syrom.
Podávame teplé.

Večera
Vianočka s banánovou nátierkou
Potrebujeme
4 banány, 1/2 dl medu, kôra z jedného pomaranča alebo citróna, 1 mokka kávová lyžička mletej škorice, 8 plátkov vianočkyPostup
Banány vymixujeme s medom, škoricou a kôrou. Ponatierame plátky vianočky.
Podávame s pomarančovým džúsom.
