Raňajky
Cviklový šalát
Potrebujeme
300 g uvarenej cvikly, 200 g očistených jabĺk, 1 polievková lyžica oleja, 150 g bieleho jogurtu, soľ, cukor, ocotPostup
Uvarenú cviklu nakrájame na rezance. Primiešame nastrúhané jablká na hrubom strúhadle. Zmiešame s jogurtom a dochutíme soľou, cukrom a octom. Necháme postáť asi 15 minút.
Podávame s chlebom a mliekom.
Obed
Krémová mrkvová polievka a bravčové na rasci
Potrebujeme
Na polievku: 400 g mrkvy, 1 l vody, 40 g hladkej múky, 30 g masla, 2 dl mlieka, citrónová šťava, soľ
Na bravčové: Nakrájame si dva hrnčeky bravčového stehna, 1 čajová lyžička soli, 3 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice maslaPostup
Polievka: Očistenú a pokrájanú mrkvu uvaríme domäkka v osolenej vode. Z mlieka a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime studenou vodou, povaríme a prilejeme k vriacej mrkve. Uvarenú mrkvu pretrieme cez sitko alebo rozmixujeme, zjemníme mliekom a dochutíme citrónovou šťavou a soľou
Bravčové: Mäso opečieme na masle, pridáme popučený cesnak, rascu a udusíme domäkka (asi 40 minút).
Podávame s varenou ryžou.
Večera
Špagety s citrónovou omáčkou
Potrebujeme
400 g špagiet, 2 žĺtky, 150 ml smotany, 1 citrón, 2 polievkové lyžice masla, 100 g syraPostup
Žĺtky vymiešame do peny, pridáme syr, maslo. Nakoniec vmiešame smotanu. Za stáleho miešania ncháme prejsť varom. Odstavíme a pridáme citrónovú kôru a trochu šťavy.