Na raňajky anglická praženica, na obed hovädzia polievka a fliačky, na večeru ružová cviklová polievka. Dobrú chuť.
Raňajky
Ako anglická praženica
Potrebujeme
6 vajíčok, maslo, citrónová kôra, na každé vajíčko čajová lyžička cukruPostup
Vajíčka vlejeme do šálky, na každé vajíčko pridáme lyžičku cukru s citrónovou kôrou a trochu osolíme. 10 minút pred podávaním vlejeme masu na panvicu so zohriatym maslom a upečieme.
Obed
Hovädzia polievka a fliačky
Potrebujeme
Na polievku: 300 g hovädzieho mäsa, maslo, mlieko, 50 g koreňovej zeleniny, 20 g cibule, mleté čierne korenie, soľ
Na fliačky: 100 až 150 g uvareného údeného mäsa z kolena, 2 vajcia, 250 ml kyslej smotany, 150 g nastrúhaného syra, 500 g cestoviny, mleté čierne korenie, soľPostup
Polievka: Hovädzie mäso a zeleninu spolu uvaríme. Pripravíme bledú zápražku z masla a múky, pridáme do nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Zalejeme vývarom z mäsa a trochou mlieka. Uvarenú zeleninu a mäso pomelieme a spolu so zápražkou povaríme. Napokon polievku dochutíme.
Fliačky: Fliačky (alebo inú cestovinu) uvaríme v osolenej vode, precedíme a dáme do väčšej misy. Pridáme pomleté mäso, okoreníme a navrstvíme do vymasteného pekáča. Smotanu rozhabarkujeme s vajciami a polovicou syra, nalejeme na cestovinu a dáme piecť. Po 15 minútach posypeme zvyšným syrom a dopečieme.
Večera
Ružová polievka
Potrebujeme
3 stredne veľké cvikly, 200 ml smotany, 1 lyžička mletej rasce, 1.5 litra vývaru, soľ, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, 1 menšia cibuľaPostup
Cvikly každú zvlášť obalíme do alobalu a upečieme pri 200 °C asi 1.5 hodiny. Cviklu ešte teplú ošúpeme a rozmixujeme. Pridáme vývar, citrónovú šťavu a rascu. Premiešame. Pridáme soľ a naštvrtenú cibuľu. Necháme pod pokrievkou vychladnúť.
Podávame s tmavým chlebom.