Na raňajky cesnaková nátierka, ktorá chutí najlepšie s čiernym chlebom, na obed hŕstková polievka a rožky a sladká večera s koláčom.
Raňajky
Cesnaková nátierka
Potrebujeme
300g Eidamskej tehly, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice tatarskej omáčky, 1 lyžica bieleho jogurtuPostup
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, prepučíme očistený cesnak a pridáme majonézu, jogurt. Nakoniec všetko dobre premiešame.
Najlepšie chutí s čiernym chlebom.
Obed
Hŕstkova polievka a rožky
Potrebujeme
Na polievku: Hrsť: strakatej fazule, poleného hrachu, šošovice, nakrájaného údeného hovädzieho mäsa, menšia cibuľa, väčšia mrkva, polievková lyžica hladkej múky, 2 väčšie zemiaky, bobkový list, soľ
Na rožky: 750g hladkej múky špeciál, 3 lyžičky soli, 1 lyžička zázvoru, 2 polievkové lyžice oleja, 1 žĺtok, 10 plátkov syra, 2 dl vody, polovica čerstvého droždiaPostup
Polievka: Fazuľu, hrach a šošovicu necháme napučať vo vode (každé zvlášť) asi hodinu. Potom každé zlejeme z vody a nasypeme do hrnca, kde pridáme aj kúsky mäsa. Zalejeme čerstvou vodou a varíme asi hodinu. Pridáme soľ, bobkový list a nakrájané zemiaky. Na panvici na troche oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu s mrkvou a poprášime hladkou múkou. Za stáleho miešania vlejeme do polievky. Ešte povaríme asi štvrťhodiny.
Rožky: Suroviny zmiešame a necháme cesto vykysnúť. Potom rozvaľkáme, rozkrájame na štvorce väčsie ako plátok syra a stočíme so syrom vo vnútri. Vrch potrieme slanou vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Večera
Koláč z melty
Potrebujeme
11 vajec, 11 lyžíc práškového cukru, 11 lyžíc polohrubej múky, 1/2 balenia prášku do pečiva, 4 lyžice suchej melty, 4 lyžice uvarenej v ktorej je 1 lyžica rumu
Krém: 3 vajcia, 20 dg cukru, 4 lyžice kokosu (alebo 10 dg čokolády), čokoládová polevaPostup
Vyšľaháme bielka s cukrom, postupne po jednom zašľaháme žĺtka. Primešame meltu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nalejeme na vymastený a múkou vysypany hlboký plech a pečieme pri 200 °C asi 40 min. Medzitým si nad parou uvaríme krém z vajec a cukru a podľa chuti s kokosom alebo s čokoládou. Vychladnutý krém natrieme na upečený plát a polejeme čokoládovou polevou.