Denné menu: Polievka z bielej fazule a kuracie rezne

redakcia 0

Raňajky

 

Hrozienkova nátierka

Potrebujeme
1 šálka pokrájaného banánu, 1 šálka bieleho Cottage cheese, 1/2 šálky hrozienok, 2 lyžice medu, 4 lyžice kokosovej múčky, 2 lyžice oleja

Postup
Všetky prísady dôkladne zmixujeme na penu. Podávame natreté na sendviči s mliekom.

 

Obed

 

Polievka z bielej fazule a kuracie rezne

Potrebujeme
Na polievku: 200 g bielej fazule, 100 g klobásy, 1 polievková lyžica tuku, 2 polievková lyžica hladkej múky, 1 dl kyslej smotany, cibuľa, 3 bobkové listy, 1 polievková lyžica mletej papriky, ocot, soľ
Na mäso: 4 kuracie rezne z pŕs, soľ, mleté biele korenie, olej, 100 g mrazeného hrášku

Postup
Polievka: Fazuľu cez noc namočíme a na druhý deň ju uvaríme s bobkovými listami v 1,5 litri nesolenej vody domäkka. Na tuku doružova osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, prisypeme múku a vymiešame svetlú zápražku. Prisypeme papriku, zalejeme naberačkou horúcej vody z fazule, premiešame a pridáme k fazuli. Osolíme, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a 20 min. povaríme. Nakoniec odstavíme a zamiešame smotanu a ocot.
Mäso: Rezne naklepeme obrátenou stranou noža, osolíme a okoreníme. Necháme postáť asi 20 minút na porcelánovom tanieri. Potom prudko opečieme na oleji z oboch strán. Podlejeme asi 1 dl vody a podusíme približne pol hodiny. Pridáme hrášok a povaríme asi 5 minút. Podávame s varenou ryžou.

 

Večera

 

Syrové pagáče

Potrebujeme
350 g polohrubej múky, jeden téglik kyslej smotany, 250 g Palmarinu, jednu lyžičku soli, 100 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, strúhaný parmezán (jedno vajce, strúhaný tvrdý syr, soľ na potretie)

Postup
Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky. Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár